Βιβλική καταστροφή: Στους 15 οι νεκροί- πολλοί αγνοούμενοι από την θεομηνία στη Μάνδρα- Σε εθνικό πένθος η χώρα (ΦΩΤΟ)

Σε τραγωδία χωρίς προηγούμενο, εξελίχθηκε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης με 15 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, 17 να έχουν τραυματιστεί κι έναν να αγνοείται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες.

Ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί καθώς σύμφωνα με ενημέρωση τόσο το Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού της Πυροσβεστικής οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο

τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Περίπου στις 10:30 πμ. διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, μετέβη στο «Θριάσιο» ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου προκειμένου σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.

Ειδικότερα, στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το βουνό μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Για ολοκληρωτική η καταστροφή έκανε λόγο η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM. Όπως ανέφερε, «κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα».

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» σημείωσε η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα γείτονες έσωσαν τη μητέρα της.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου. Οι εικόνες καταστροφές περιλαμβάνουν πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και ανυπολόγιστες ζημιές σε καταστήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, η Πυροσβεστική είχε λάβει μέχρι τις 15:30 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από σπίτια από σπίτια και οχήματα. Επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Κλειστά τα σχολεία σε εθνικό πένθος η χώρα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και η νύκτα, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους , όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής .

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους

Δεν θα λειτουργήσουν 20 σχολεία του δήμου Αθήνας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του. Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα είκοσι σχολεία, που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων, ενώ σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού 'Αλσους (Τουρκοβούνια), προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Αλ. Τσίπρας: Εθνικό πένθος και άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων

Εθνικό πένθος για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων. Με δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

Νέα ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 15 ΝΕΚΡΟΙ 17 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ Η ΧΩΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
φωτο, πενθος, εθνικο, χωρα, νεκροι, περιφέρεια αττικής, ακαδημία πλάτωνος, αλέξης τσίπρας, εκεπυ, νέα, σχολεια, αθηνα, επαλ, τσιπρας, θλίψη, συλλυπητήρια, νεκροι, εθνικο, χωρα, ελλαδα, δημοτικες εκλογες 2010, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Ημέρα της μητέρας, 600 δις, εκλογες 2010 δημοτικες, αλέξης τσίπρας, αυτοδιοικηση, περιφέρεια αττικής, θλίψη, αυτοκινητα, γυναικα, δημος αθηναιων, εικονες, επαλ, μητερα, πλαισιο, πυροσβεστικη, ελεος, ακαδημία πλάτωνος, αττικη, βρισκεται, γκυζη, δημος, δηλωση, διοικηση, διοικητης, δυτικη αττικη, δυτικη, εγινε, υπαρχει, εκεπυ, ενημερωση, εξελιξη, ερευνες, ζωη, ιδια, εικοσι, εικονα, ιωαννα, κυβερνηση, κυψελη, λογο, νερο, ξημερωματα, οχηματα, οχημα, πεμπτη, προβληματα, πρωι, ρευμα, σεπολια, συγκεκριμενα, συλλυπητήρια, σπιτι, σπιτια, το βουνο, τοπικη αυτοδιοικηση, αντρες, ασφαλεια, αυλες, δημοτικα, μεινει, νοσοκομειο, ομαδες, ποταμια, υλικα, βουνο
Τυχαία Θέματα