Στους 15 οι νεκροί από την κακοκαιρία - Συνταρακτικές εικόνες από την θεομηνία στη Μάνδρα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που προκάλεσε το θάνατο 15 ανθρώπων στη Μάνδρα, καθώς και πολλές καταστροφές από τις πλημμύρες.

Εκφράζονται φόβοι και για άλλους νεκρούς καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για αγνοούμενους.

Στους 15 ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση.

«Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο νοσοκομείο, ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί και 17 τραυματίες»

είπε πριν λίγο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

Oι 13 εκ των οποίων εντοπίστηκαν από την Πυροσβεστική και δύο από το Λιμενικό Σώμα.

Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5 - 6 χλμ. Μάνδρας - Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 15 Νοεμβρίου 2017

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δυο νεκροί είναι ένας άνδρας που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής, και μια γυναίκα από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

Νωρίτερα ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού είχαν εντοπιστεί νεκροί. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε βενζινάδικο στη Μάνδρα Αττικής και τους οποίους προσπαθούσαν τις τελευταίες ώρες να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Ακόμα σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν πριν από λίγο στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Νωρίτερα μία γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή και ανασύρεται από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμνονος.

Επίσης, ένας άνδρας περίπου 65 ετών εντοπίστηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός και ανασύρθηκε από αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας - Θηβών και μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

(EUROKINISSI)

Επιτόπου κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων.

Μετά την επικοινωνία, ο Ν. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

(EUROKINISSI)

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Από την ορμητικότητα των χειμάρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Νέα ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΡΑ ΝΕΚΡΟΙ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα