"Θα υπάρξουν συνέπειες" προειδοποιεί η Άγκυρα που απειλεί και τον 6ο Στόλο

16:33 7/3/2018 - Πηγή: Eirinika

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν τόνισε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων ξεκαθαρίζοντας πως η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Μια ευθεία επίθεση προς την αμερικανική ExxonMobil, την ώρα που στην περοχή κατευθύνεται και ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ.

"Ας μετατρέψουμε

την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», δήλωσε ο Καλίν και πρόσθεσε: "η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή".

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δε δίστασε να προχωρήσει και σε νέες απειλές λέγοντας: "Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα".

Νέα ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΟΖ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα