Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν οι επιστολές των εγκλωβισμένων στη σπηλιά- «Συγχωρέστε με» λέει ο προπονητής (φωτο)

10:10 7/7/2018 - Πηγή: Eirinika

Τα μάτια της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στην Ταϊλάνδη από εχθές, όταν 12 παιδιά και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ο προπονητής ποδοσφαίρου, που συνοδεύει τα δώδεκα παιδιά που παραμένουν αποκλεισμένα ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς με επιστολή που τους έστειλε μέσω των δυτών.

«Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους γονείς», γράφει ο 25χρονος προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ στην επιστολή αυτή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τους διασώστες.

Μετά τη δημοσιοποίηση δύο βίντεο, το πρώτο από

την ανακάλυψη της ομάδας το βράδυ της Δευτέρας από Βρετανούς δύτες και το δεύτερο γυρισμένο την Τρίτη, κανένα άλλο βίντεο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Επίσης η τηλεφωνική σύνδεση που επιχείρησαν να εγκαταστήσουν οι Αρχές, ξετυλίγοντας χιλιόμετρα καλωδίου μέσα στο σπήλαιο, ουδέποτε λειτούργησε.

Όμως σήμερα, Σάββατο, οι διασώστες έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολές που έχουν γράψει τα παιδιά προς τις οικογενειές τους και οι οποίες αποτελούν τις πρώτες μετά την Τρίτη δημόσιες αποδείξεις ότι βρίσκονται στη ζωή.

«Μην ανησυχείτε, μπαμπά και μαμά, πάνε δύο εβδομάδες που έφυγα, αλλά θα ξανάρθω να σας βοηθήσω στο μαγαζί», γράφει ο Μπιού, οι γονείς του οποίου έχουν ένα μικρό παντοπωλείο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος του διασώστη

Ένας πρώην δύτης του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού έχασε τη ζωή του χθες Παρασκευή στη διάρκεια επιχείρησης ανεφοδιασμού των παιδιών.

Ο θάνατος του διασώστη δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι εφικτή η απομάκρυνση της ομάδας από το πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων όπου τα παιδιά βρίσκονται αποκλεισμένα εδώ και 14 ημέρες.

A former Thai navy SEAL working as part of the effort to rescue a soccer team trapped in a cave died from lack of oxygen, authorities said. https://t.co/Chv4F29SIA

NBC News (@NBCNews) July 6, 2018

Χθες το βράδυ ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, δήλωσε πως προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η διάσωση των παιδιών και του προπονητή τους μέσω της κατάδυσής τους στα νερά.

Πολλά από τα παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι και κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση, πράγμα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις.

Προς το παρόν, ένας πεπειραμένος δύτης χρειάζεται ένδεκα ώρες για να φθάσει μέχρι τα παιδιά και να επιστρέψει: έξι ώρες για να πάει και πέντε ώρες για να επιστρέψει χάρη στα ρεύματα.

Εχουν γίνει πάνω από 100 γεωτρήσεις

Από την πλευρά τους, οι διασώστες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από εκατό κάθετες γεωτρήσεις, με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από ψηλά και όχι με κατάδυση.

«Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από εκατό γεωτρήσεις. Όμως δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει τη θέση τους», δήλωσε ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

Νέα ΤΑΙΛΑΝΔΗ 12 ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα