Κορωνοϊός: Δυο Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess

Δυο Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες του Diamond Princess που μεταφέρει 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, αφού ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος πλεύσει προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Την αποκάλυψη ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται και δυο Έλληνες έκανε

ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε εμφάνιση του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο Υπουργός τις επόμενες ημέρες οι δύο Έλληνες αναμένεται να επαναπατρισθούν.
«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

Εν τω μεταξύ ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος για να απομακρύνει τους πολίτες του που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία. Οι Καναδοί επιβάτες που εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στην πτήση: αντ’ αυτού θα μεταφερθούν σε ιαπωνικές μονάδες υγείας για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση. Μετά την άφιξή τους στον Καναδά, οι επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ έχουν ανακοινώσει σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι θα στείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο που παραμένει σε καραντίνα και έχει συγκεντρωμένο τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του Covid-19 εκτός Κίνας.

 

Νέα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα