Κερασίνα Βακουφτσή υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ στο eirinika: Τα χρήματα μου είναι αδιάφορα - Για τον αγώνα το κάνω - Είμαι συμπεριληπτική, αγχώδης, με διάθεση προσφοράς

Κερασίνα Βακουφτσή υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ στο eirinika: Τα χρήματα μου είναι αδιάφορα - Για τον αγώνα το κάνω - Είμαι συμπεριληπτική, αγχώδης, με διάθεση προσφοράςggakisSun, 05/26/2024 - 16:03

Συνταξιούχος τραπεζικός η Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, προέρχεται από τον Βόλο και μίλησε στo eirnika για τους στόχους και τις προτεραιότητές της.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από

τις απαντήσεις του:

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, κατανοώ τις μεταβάσεις που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όντας πάντα στη πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ.Θα προσέφερα τα μέγιστα ως μέλος είτε στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), είτε στη Περιφερειακή Ανάπτυξη (REGI), είτε στην επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων.Δεν έχει τύχει να επισκεφτώ του Ευρωκοινοβούλιο, αλλά παρακολουθώ συστηματικά τις συνεδριάσεις .Τα χρήματα μου είναι αδιάφορα - Για τον αγώνα το κάνω. Γνωρίζω αγγλικά.Σήμερα με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παλεύουμε για μια άλλη οπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργεί περισσότερες συνθήκες ενότητας με ισότιμους όρους για όλους τους λαούς της Ευρώπης.Είμαι συμπεριληπτική, αγχώδης, με διακριτική –χωρίς προβολή- διάθεση προσφορά.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κερασίνας (Σούλας) Βακουφτσή στο eirnika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Γεννήθηκα και δημιούργησα μνήμες σε ένα χωριό της Καρδίτσας μια αγροτική περιοχή στη καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τη περίοδο που ακόμα ο κόσμος εκεί πάλευε καθημερινά με τα χέρια του για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Μεγάλωσα στη πόλη του Βόλου τη περίοδο της έντονης βιομηχανικής ανάπτυξης και κατά τη δημιουργία μιας πλατιάς εργατικής τάξης που ταυτόχρονα εξελίσσονταν, ενσωματώνοντας οριστικά τους προσφυγικής καταγωγή συμπατριώτες στη Νέα Ιωνία.

Με τον σύζυγό μου, προερχόμενο από το Νότιο Πήλιο μεγαλώσαμε μαζί τρεις κόρες 30, 22 και 19 ετών. Εργάστηκα στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΕΤΒΑ Α.Ε. και Πειραιώς. Δραστηριοποιούμαι εδώ και δεκαετίες με τα θέματα των Οικογενειών με Τρία Τέκνα.

Γνωρίζω λοιπόν από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία αλλά κατανοώ και τις μεταβάσεις που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όντας πάντα στη πρώτη γραμμή των αγώνων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το κύριο ζήτημα είναι οι μεγάλες αλλαγές στη δομή της σύγχρονης οικογένειας, βασικό πυλώνα της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας.

Ποιο τομέα είστε έτοιμη να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Αν κατατάξουμε τους τομείς του Ευρωκοινοβουλίου ανάλογα με τις επιτροπές που λειτουργούν θεωρώ ότι θα προσέφερα τα μέγιστα ως μέλος είτε στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), είτε στη Περιφερειακή Ανάπτυξη (REGI), είτε στην επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM). Σε κάθε περίπτωση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, αφουγκραζόμενη τη κοινωνία στην οποία μέχρι σήμερα ζω και αλληλεπιδρώ για να εκπροσωπήσω επάξια τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Δεν έχει τύχει να επισκεφτώ αλλά παρακολουθώ συστηματικά τις συνεδριάσεις αλλά και τη νομοθεσία που προκύπτει κατόπιν λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Τα χρήματα μου είναι αδιάφορα. Δούλεψα αρκετές δεκαετίες και εγώ και ο σύζυγός μου, σπουδάσαμε τα παιδιά μας, είμαι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και τα χρήματα ήταν το μόνο σκέλος για το οποίο δεν έχω κανένα κίνητρο για τον αγώνα που κάνω.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Γνωρίζω αγγλικά ωστόσο το Ευρωκοινοβούλιο φημίζεται για τη προστασία και την ισότιμη μεταχείριση όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Δυστυχώς η Ευρώπη έχασε πολλές ευκαιρίες με κύρια ευθύνη τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος διαχρονικά, όπως η ευκαιρία του Ευρωσυντάγματος. Η συντηρητική οπτική του και η ενίσχυση συμφερόντων των ισχυρών χωρών γύρω από τον γαλλογερμανικό άξονα κρατά την Ευρώπη στάσιμη, εξαρτημένη αμυντικά αποκλειστικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, χωρίς ίδιες κοινές δυνάμεις όπως ο Ευρωστρατός, εξαρτημένη μέχρι πρότινος ενεργειακά από τη Ρωσία και εμπορικά από τη Κίνα.

Στην Ελλάδα βιώσαμε τη περίοδο της κρίσης έντονες στιγμές και η χώρα διατήρησε τη θέση της χάρη σε καίριες παρεμβάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Σήμερα με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παλεύουμε για μια άλλη οπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργεί περισσότερες συνθήκες ενότητας με ισότιμους όρους για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Παράλληλα η πολιτική μας απορρίπτει τη πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό που θρέφει την άκρα δεξιά με διαλυτική προοπτική για την Ε.Ε. Δυστυχώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν συνυπέγραψε χάρτα για μη συνεργασία με την Ακροδεξιά μετά τις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή της, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πέρασε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη γείτονα Τουρκία που αναπτύσσει συμπεριφορές διεθνούς ταραξία.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Συμπεριληπτική, Αγχώδης, με διακριτική –χωρίς προβολή- διάθεση προσφοράς και κυρίως με μεγάλο αγώνα για να είναι πάντα συναφείς οι πράξεις με τα λόγια και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνω. Πρώτο όμως πάντα μέλημά μου η οικογένειά μου και παράλληλα η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ .

Ποια είναι η Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή

Η Κερασίνα (Σούλα) Βακουφτσή γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1964 και έχει μεγαλώσει στο Βόλο. Έχει εργαστεί 25 έτη στον τραπεζικό τομέα και είναι Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος ΕΤΒΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εκλέχθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και διατελεί Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής, ενώ εκλέχτηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας στη Ν.Ε Μαγνησίας.

Επίσης, διατελεί Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) και Πρόεδρος Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».

Έχει επίσης διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. Οργανισμού Κέντρου Παιδιού Δήμου Βόλου, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου, Ταμίας του Δ.Σ. Υπαλλήλων ΕΤΒΑ και ιδρυτικό μέλος της Κοινότητας Νέων Βόλου.

Είναι παντρεμένη και έχει τρεις κόρες.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/v100.jpg?itok=4p-aAFXF
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κερασίνα Βακουφτσή, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, - Είμαι,kerasina vakouftsi, evrovouleftis pasok, - eimai