Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι 9 Αιγύπτιοι για το ναυάγιο στην Πύλο - Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο - Ένταση με αλληλέγγυους (βίντεο)

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι 9 Αιγύπτιοι για το ναυάγιο στην Πύλο - Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο - Ένταση με αλληλέγγυους (βίντεο)ggakisTue, 05/21/2024 - 14:45

Το δικαστήριο της Καλαμάτας που εξέτασε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, έκρινε λίγο νωρίτερα, ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο αριθμός των νεκρών

από το ναυάγιο είναι άγνωστος. Ανασύρθηκαν 82 σοροί, ενώ το λιμενικό διέσωσε 104 άτομα.

Τους 9 είχαν υποδείξει ως διακινητές διασωθέντες του ναυαγίου.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι – κρατούνται μόνο διοικητικά.

Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Διαβάστε ακόμα: Ναυάγιο στην Πύλο: Στα δικαστήρια της Καλαμάτας οι 9 συλληφθέντες - Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες (φωτό & βίντεο)

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/pylow.png?itok=4IwcMxa5
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα, Ελεύθεροι, 9 Αιγύπτιοι, Πύλο - Αναρμόδιο, - Ένταση,kalamata, eleftheroi, 9 aigyptioi, pylo - anarmodio, - entasi