Η "Νεφέλη" πλήττει την χώρα & προκαλεί σοβαρά προβλήματα- Νέες πλημμύρες στη Μάνδρα- Καταστροφές σε Μαγνησία & Χαλκιδική- Κινδύνευσαν άνθρωποι (ΦΩΤΟ)

Ολόκληρη η χώρα ζει από την Δευτέρα στους ρυθμούς της κακοκαιρίας "Νεφέλη".

Χθες παρουσιάστηκαν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα, με την Μάνδρα να μετρά και πάλι τις πληγές της, ενώ σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής υπήρξαν μεγάλες καταστροφές.

Επτά μήνες μετά την απώλεια 23 ανθρώπων, λόγω της κακοκαιρίας, που έκανε τους δρόμους ποτάμια στην Μάνδρα Αττικής, οι κάτοικοι ξαναζουν τον εφιάλτη.

(Photo: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ Eurokinissi)

Η έντονη χθεσινή βροχόπτωση δημιούργησε χειμάρρους, με τους δρόμους να κλείνουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

(Photo:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ Eurokinissi)

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τα νερά και την λάσπη, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

(Photo: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ Eurokinissi)

Σοβαρά προβλήματα είχαμε και σε περιοχές της Θεσσαλίας, με τα χωρία Κανάλια και Κερασιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου να παραμένουν αποκομμένα, καθώς ο χείμαρρος Κερασιώτης έκοψε τον δρόμο, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ρήγα Φεραίου Σταύρο Χατζή, ο οποίος μίλησε στο «Ράδιο Ένα», το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κομμένος δρόμος μεταξύ των δύο χωριών και οι εργασίες αποκατάστασης δεν μπορούν να ξεκινήσουν καν, γιατί έχει πολύ νερό ακόμη ο χείμαρρος.

Στα δύο χωριά υπάρχουν αρκετά πλημμυρισμένα σπίτια, χθες η Πυροσβεστική πήγε σε αρκετά σημεία για απεγκλωβισμούς και για αναντλήσεις νερών, ενώ κλιμάκιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε σήμερα την καταγραφή ζημιών.

Χθες ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στην περιοχή Καμάρι του Πηλίου και κατέληξε στη θάλασσα, όμως, ευτυχώς δεν εγκλωβίστηκαν άνθρωποι μέσα στο όχημα.

Και στα παράλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, παρουσιάστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία καθώς η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος, τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο.

Τέλος και στη Χαλκιδική οι εικόνες θυμίζουν βιβλική καταστροφή μετά την σφοδρή κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν οι μεγάλες καταστροφές στο χωριό Νικήτη.

Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν στα δίκτυα ομβρίων, ύδρευσης και αποχέτευσης και σε άλλες υποδομές, ενώ υπέστησαν ζημιές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Νέα ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα