Εικόνες Ντροπής! Φορτηγά και ΙΧ πάνω στη ΛΕΑ εμποδίζουν τη διέλευση ασθενοφόρου

Τα "οδηγικά ήθη και έθιμα" των Ελλήνων δεν είναι τα καλύτερα στον κόσμο αυτό είναι αλήθεια. Η οδική συμπεριφορά κάποιων προκαλεί πολλά προβλήματα στους δρόμους. Ορισμένοι Έλληνες οδηγοί δεν διστάζουν να παρκάρουν κυριολεκτικά όπου βρουν, (ακόμα και σε χώρους που εμποδίζουν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ), ή να κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις, ή "σφήνες"

Με κάθε τρόπο ο Έλλην οδηγός προσπαθεί να "χωθεί" όπου να ναι, προκειμένου να γλυτώσει λίγα λεπτά ή λίγα μέτρα μποτιλιαρίσματος. Αυτό όμως που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ξεπερνά τα όρια.

Φορτηγά και ΙΧ έχουν μπλοκάρει την ΛΕΑ

τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δηλαδή που πρέπει να χρησιμοποιείται για τον λόγο που υποδηλώνει το όνομά της: Για έκτακτες ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να φτάσει στο σημείο που έπρεπε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, και βέβαια, θα μπορούσε να έχει σημειωθεί οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ανάρτησε το βίντεο-ντοκουμέντο στο Facebook: "Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει

Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο μετράει ήδη 3,600 κοινοποιήσεις στο Facebook , με τους περισσότερους χρήστες να σχολιάζουν πως τα πλάνα προκαλούν οργή. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξακολουθήσουν να επαναλαμβάνονται όσο ο Έλληνας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτούλη του, και όσο δεν επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους παραβάτες του ΚΟΚ

Ιδού και οι σχετικές και αυτονόητες, οδηγίες της ΕΛΑΣ

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης Λ.Ε.Α.

Keywords
Αναζητήσεις
αμεα ασθενοφόρο λεα
Τυχαία Θέματα