"Oh! Mon amour": Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Γάλλος τραγουδιστής Christophe - Οι μεγάλες του επιτυχίες (βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο κορυφαίος Γάλλος τραγουδιστής Christophe.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών "Oh! Mon amour", "Aline" και "Mots Bleu" απεβίωσε χθες το βράδυ, από αναπνευστική ανεπάρκεια στη Βρέστη της Γαλλίας.

Ο μεγάλος Γάλλος τραγουδιστής μπήκε σε νοσοκομείου του Παρισιού, για πρώτη φορά, στις 26 Μαρτίου, καθώς έπασχε από πνευμονικό νόσημα και συγκεκριμένα από εμφύσημα.

 

 

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη Βρετάνη για να συνεχίσει τη θεραπεία

του, χρειάστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά απεβίωσε στο νοσοκομείο της Βρέστης.

Σε ανακοίνωσή τους, η σύζυγος και η κόρη του 74χρονου τραγουδιστή ανέφεραν «Ο Cristoque έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν».

 

    
View this post on Instagram           

A post shared by Christophe Felder_officiel (@christophefelder) on Apr 16, 2020 at 5:03pm PDT

 

Δεν έχει γίνει, προς το παρόν, γνωστό αν ο κορυφαίος τραγουδιστής είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ όταν η σύζυγός του ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε, μέσω twitter και ο καλός του φίλος και Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, Pierre Lescure, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «Ο Cristophe "έφυγε". Πέθανε το απόγευμα στο νοσοκομείο της Βρέστης. Η κόρη του, η Lucie, ήταν κοντά του... Τον σκεφτόμαστε, εμείς οι στενοί του φίλοι... Γνωριζόμασταν από το 1965, μια ζωή...».

 

Christophe est parti .
Il s’est éteint en début de soirée à l’hôpital de Brest.
Lucie ,sa fille était près de lui.
On pense à lui,à elle,à ses tous proches.
On se connaissait depuis 1965. Une vie.
Mais toutes et tous,nous avons des paroles et des refrains de lui. Sa voix unique. pic.twitter.com/BxmBfKW2vg

— Pierre Lescure (@pierrelescure) April 16, 2020

 

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντανιέλ Μπεβιλακά, σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία «Danny Baby et les Hooligans» και δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τίτλο «Reviens Sophie».

 

    
View this post on Instagram           

A post shared by Deborah Grunwald (@deborahgrunwald) on Apr 16, 2020 at 4:40pm PDT

 

Το 1965 ανέβηκε στο Νο1 των γαλλικών τσαρτς με το κλασικό πλέον τραγούδι «Aline», το οποίο υπέγραψε με το όνομα Christophe.

 

 

Τα τραγούδια «Les paradis perdus» (1973) και «Les mots bleus» (1974) δείχνουν την εξέλιξή του ως καλλιτέχνη και αποτελούν μεγάλες επιτυχίες.

 

 

Ο Γάλλος καλλιτέχνης βρέθηκε στη χώρα μας το 2012 και συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου του «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στην Μεσόγειο».

 

 

Νέα CHRISTOPHE ΓΑΛΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ OH! MON AMOUR Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα