Live: Ταϊλάνδη- Ξεκινά & πάλι η προσπάθεια απεγκλωβισμού των αγοριών- Πως βγήκαν από τη σπηλιά τα 4 παιδιά

10:40 9/7/2018 - Πηγή: Eirinika

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως ήδη έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερα από τα 12 αγόρια, ωστόσο, η επιχείρηση σταμάτησε χθες το βράδυ, ώστε να ανεφοδιαστούν οι δεξαμενές με οξυγόνο.

Αν και αρχικά, οι αρχές εκτιμούσαν πως τα παιδιά μπορεί να παραμείνουν μήνες στη σπηλιά μέχρι να καταφέρουν να τα απεγκλωβίσουν, τελικά λόγω των βροχοπτώσεων που επικρατούν στην περιοχή αποφασίστηκε να ξεκινήσει η ριψοκίνδυνη επιχείρηση.

Χθες, Κυριακή, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρία, απεγκλωβίζοντας τελικά τα τέσσερα πρώτα παιδιά.

Και σήμερα η δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, όπως αναφέρει το BBC.

Είναι γεγονός πως οι διασώστες θα πρέπει να βιαστούν καθώς οι βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι έντονες και ο φόβος για την τύχη των 8 αγοριών και του προπονητή τους είναι μεγάλος.

Όπως είναι λογικό, χθες, έγινε με ενθουσιασμό δεκτή η ανακοίνωση του απεγκλωβισμού των τεσσάρων παιδιών, τα οποία "είναι καλά στην υγεία τους".

Τα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της επαρχίας Chiang Rai.

Πως έγινε ο απεγκλωβισμός των αγοριών;

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 90 εξειδικευμένοι δύτες, 40 από την Ταϊλάνδη και 50 από άλλες χώρες του κόσμου.

Αυτοί οι άνθρωποι οδήγησαν τα αγόρια μακριά από το σπήλαιο Tham Luang, με την επιχείρηση να μην είναι καθόλου εύκολη.

Κάθε παιδί, κατά την έξοδό του, το συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες, ενώ η διαδικασία περιελάμβανε περπάτημα, αναρρίχηση και κατάδυση.

Τα παιδιά φορούσαν μάσκα σε όλο τους το πρόσωπο, ενώ η ομάδα διερχόταν κατά μήκος των σχοινιών καθοδήγησης που τοποθετήθηκαν στην περιοχή.

Το πιο δύσκολο σημείο βρίσκεται στο μέσο, περίπου, της διαδρομής και ονομάζεται "T-Junction". Είναι ένα σημείο τόσο στενό που οι δύτες πρέπει να αφαιρέσουν από πάνω τους τις φιάλες οξυγόνου για να περάσουν.

Όπως γίνεται κατανοητό, πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, με όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί την επιχείρηση με κομμένη την ανάσα και να αγωνιά για την τύχη των 8 αγοριών και του προπονητή τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών φαίνεται πως ξεκινά και πάλι σήμερα.

Δείτε live εικόνα από την περιοχή...

Νέα ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα