Ειδήσεις απο την ΕΡΤ Τρίπολης

10:39 9/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

-9 Ιουλίου 1945. Ένα παιδί 18 χρονών από τη Σπάρτη ο Φάνης Ανδριώτης ,επινοήθηκε κατασκεύασε έναν ραδιοπομπό Νοτίου Ελλάδας που έφερε με τα ερτζιανά κύματα του πολιτισμού και την πρόοδο της Πελοποννήσου.
Το όνειρό του ήταν να φτιάξει ένα μικρό πομπό και ένα μικρό δέκτη για να συνεννοείται με τους φίλους του. Τον φόβισε όμως η γερμανική τρομοκρατία και μόνο όνειρα έκανε . Έτσι ο καιρός περνούσε περιμένοντας της απελευθέρωση της χώρας μας.

Γίναμε

πια ελεύθεροι και στις 9 Ιουλίου 1945 παρουσίασε ένα μικρό πομπό μεσαίων κυμάτων φτιαγμένο από ένα παλιό λαμαρινένιο ταψί για βάση ,δύο κουτιά άδεια γάλακτος με περίβλημα των δύο λυχνιών του πομπού και άλλα παλιά υλικά.
Οσοι είδαν αυτό το παράξενο συνονθύλευμα κούνησαν το κεφάλι τους με ένα ανάλογο μορφασμό. Ωστόσο όμως ο Φάνης συνέχισε την προσπάθεια με επιτυχία. Η αστυνομία όμως δεν άργησε να τον διαλύσει και ο Φάνης Ανδριώτης βρέθηκε στο κρατητήριο. Η φλόγα δεν έσβησε ποτέ. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και αργότερα ,για να φθάσουμε στις 10 Ιουλίου 1949 που ο πρώτος Ρ/Σ εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη και στεγάστηκε στο κτίριο της επαγγελματικής σχολής και μετεξελίχθηκε στην ΕΡΤ Τρίπολης.

-Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δ.Σ Σπάρτης σήμερα στις 19:00 το απόγευμα.

-Η 59η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει στη Συκιά του Δήμου Μονεμβασιάς στις 15 Ιουλίου.

-Το 3ο διεθνές φεστιβάλ Οδύσσεια 2018 θα γίνει στο Σχοίνο Κορινθίας από 13-15 Ιουλίου.

-7 κατοικίες από 86 έως 120 τ.μ. παρέδωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμπεσίνη σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο Κιάτο.

-Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το Δημοτικό συμβούλιο Επιδαύρου. Η πρώτη θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα με μοναδικό θέμα την επιλογή παιδιών που θα φιλοξενηθούν στον Δημοτικό παιδικό σταθμό Λυγουριού το σχολικό έτος 2018-2019. Η δεύτερη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 20:00 για να συζητηθούν τρέχοντα θέματα του Δήμου.

-Δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας ,στις 11 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου και στις 13 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί στο νοσοκομείο Άργους αποφασίστηκαν στη διάρκεια κοινής σύσκεψης των εργατικών σωματείων και φορέων Αργολίδας.

-Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 15:30 το μεσημέρι το Δ.Σ Της Τρίπολης θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα.
-Συνεδριάζει στις 15:00 το μεσημέρι το Δ.Σ Μεγαλόπολης. Θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα.

-Το 2021 θα έχουμε έτοιμο τον αθλητικό χώρο ,ένα νέο αθλητικό στάδιο για το Χάντμπολ στην Αργολίδα και πιστεύω ότι θα έχουμε τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουμε έναν από τους ομίλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του διεθνούς τουρνουά Χάντμπολ που ολοκληρώθηκε στην Αργολίδα με επιτυχία.

-Μια ακόμα θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή Κιβερίου.

-Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με την επωνυμία ΟΠΑΠ στη Γειτονιά , υλοποιείται σε όλη της Ελλάδα με κινητές μονάδες και με πρωτοβουλία του Χαμόγελου του Παιδιού.. Σκοπός είναι οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους.

13 -14 και 15 Ιουλίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα: 13 Ιουλίου στο Φλομοχώρι, 14 Ιουλίου στον Πύργο Διρού, 14 Ιουλίου στον Γερολιμένα, 15 Ιουλίου στην Πετρίνα, 15 Iουλίου στις Αιγές.

-Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη οι δήμοι του Νομού Λακωνίας επιχορηγούνται με το ποσό των 1.160.871 € για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών.

-Ο 45ος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού θα γίνει Λαγκάδια το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 στις 8:30 το βράδυ.
-Ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου οργανώνει το 7ο αντάμωμα την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 09:00 το πρωί στο Σαραντάπηχο Κορινθίας.

-Αρχίζει σήμερα Δευτέρα η λειτουργία του νέου τακτικού δερματολογικού Ιατρείου στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Δέσποινα Αρσένη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα