Ξεκινά η διαχείριση του...σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ-Πρώτο βήμα στο Εκτελεστικό Γραφείο

Μετά το σοκ του εκλογικού αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να αντιδράσει άμεσα, καθώς σε ένα μήνα θα στηθούν ξανά κάλπες.

Μετά τη δήλωση Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για γρήγορη αλλαγή στρατηγικής ενόψει των επόμενων εκλογών που λογικά θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, το πρώτο βήμα είναι η συνεδρίαση του Εκτελεστικού

Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον πρόεδρό του.

Επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του δήλωση επεσήμανε ότι «Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

Θέμα ηγεσίας σε αυτή τη βάση δεν τίθεται ούτε από την "εσωκομματική αντιπολίτευση", καθώς θεωρείται ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος για μία τέτοια διαδικασία. Παραίτηση Τσίπρα επίσης αποκλείεται, οπότε θα γίνει συζήτηση για το πώς θα μπορέσει να μαζευτεί η ζημιά.

Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςεκλογές 2023ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα