Βρετανία: Πιθανό πρόσχημα της Ρωσίας η εκεχειρία για αναδιοργάνωση

21:18 5/3/2022 - Πηγή: Reporter

Ιδιαίτερα πιθανό θεωρεί η Βρετανία η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε για σήμερα (5/3) στη Μαριούπολη από την Ουκρανία και τη Ρωσία, την οποία είχε προτείνει η δεύτερη, να ήταν μία στρατηγική προσχήματος από τη Μόσχα που εδώ και 10 μέρες επιτίθεται στη χώρα του Κιέβου.

Όπως υποστηρίζει η Βρετανία, πιθανώς να ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει η Ρωσία τη διεθνή καταδίκη, δίνοντάς της παράλληλα την ευκαιρία

να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις της για μια νέα επίθεση, μετέδωσε το Reuters.

"Κατηγορώντας την Ουκρανία για παραβίαση της συμφωνίας, η Ρωσία πιθανόν επιδιώκει να μεταθέσει την ευθύνη για τις τρέχουσες και μελλοντικές απώλειες αμάχων στην πόλη", ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών.

Η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα ότι άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους κοντά στις πολιορκημένες πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τους ουκρανούς "εθνικιστές" ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Αλλά το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης δήλωσε ότι η Ρωσία δεν τηρεί την εκεχειρία.

ΒρετανίαΡωσίαπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα