Πόλεμος: Ξανάρχισαν οι επιθέσεις στη Μαριούπολη-Παραμένουν εκεί οι άμαχοι

20:48 5/3/2022 - Πηγή: Reporter

Σταμάτησε η παύση πυρός που είχε ανακοινωθεί για σήμερα (5/3) στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα της Ουκρανίας, με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιθέσεις.

Η συμφωνία από τις δύο μεριές για προσωρινή ανακωχή είχε γίνει με σκοπό να αποχωρήσει από τις πόλεις ο άμαχος πληθυσμός που το επιθυμούσε, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες και επίσημες αναφορές από τη μεριά του Κιέβου, η Ρωσία δεν κράτησε το λόγο της και συνέχισε να κάνει επιθέσεις τοπικά, μέσα στη μέρα.

Την ανακοίνωση

περί νέας έναρξης των πυρών έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την "κατάπαυση του πυρός", οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, δείχνοντας ξεκάθαρα αντίθετη στάση στα λεγόμενα της Ουκρανίας περί αθέτησης της συμφωνίας από τη Μόσχα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στη Μαριούπολη, παραμένουν ακόμη πάνω από 100.000 Έλληνες ομογενείς, ενώ ήδη αρκετοί Έλληνες έχουν καταφέρει να βγουν εκτός Ουκρανικών συνόρων, μέσα από επιχειρήσεις εκκένωσης από την Ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τα προξενεία της Οδησσού και της Μαριούπολης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρεία επίθεση στην Ουκρανία και έχουν καταλάβει πολλές πόλεις και χωριά, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το ρωσικό Interfax.

Επίσης σύμφωνα με το Interfax σε αερομαχία κοντά στο Ζιτόμιρ, μια πόλη που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.

Το πρακτορείο Tass, μεταδίδει ότι από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 69 αεροσκάφη στο έδαφος και 21 στον αέρα.

πόλεμοςΜαριούποληΟυκρανίαΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα