Βρετανία: «Παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Κυρώσεις μεταξύ άλλων και στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβάλλει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος της απάντησής της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι ένας από τους επτά ολιγάρχες που υφίστανται νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τους δισεκατομμυριούχους Ιγκόρ Σέτσιν και Όλεγκ Ντεριπάσκα, που θεωρούνται και οι δύο σύμμαχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+Group, ο Σέτσιν είναι ο διευθύνων σύμβουλος

της Rosneft, ενώ στη λίστα είναι και ο Ντμίτρι Λεμπέντεφ, πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια» για όσους υποστήριξαν την εισβολή.

«Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη αυτών που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων», είπε ο Τζόνσον.

Η κυβέρνηση είχε δεχθεί πιέσεις για να επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος είπε ότι είχε πάρει τη «δύσκολη απόφαση» να πουλήσει την Τσέλσι νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο 55χρονος Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί.

Η κυβέρνηση λέει ότι ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 9,4 δισ. λιρών, είναι «ένας από τους λίγους ολιγάρχες από τη δεκαετία του 1990 που διατήρησε εξέχουσα θέση υπό τον Πούτιν».

ΑμπράμοβιτςΗνωμένο ΒασίλειοΚΥΡΩΣΕΙΣΤζόνσον
Keywords
Τυχαία Θέματα