Βόρεια Κορέα: Με πανηγυρισμούς η εκτόξευση δύο στρατηγικών πυραύλων Κρουζ

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δυο νέους πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς χθες 12/10 υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως μεταδίδεται ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δοκιμές και για την επιτυχή επίδειξη της δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεών του να προχωρήσουν σε πλήγματα με πυρηνικά όπλα.

Η νέα εκτόξευση πυραύλων(είχε προηγηθεί κι άλλη στις 8/10) προστίθεται στις δοκιμές όπλων-ρεκόρ φέτος, που αύξησαν τις εντάσεις στην κορεατική

χερσόνησο και ενίσχυσαν τις ανησυχίες πως η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει στην πρώτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017 και έβδομη συνολικά.

Οι πύραυλοι που δοκίμασε η Βόρεια Κορέα διένυσαν 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα, τόνισε το KCNA, συμπληρώνοντας πως έπληξαν τους στόχους τους, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή» του για τις δοκιμές, με σκοπό να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των όπλων αυτών στη μάχη και θα «αναπτυχθούν στις μονάδες του λαϊκού κορεατικού στρατού τακτικών πυρηνικών όπλων», πάντα σύμφωνα με το KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της εγγράφονταν σε γυμνάσια για τη χρήση «τακτικών πυρηνικών» όπλων, προσομοίωναν πυρηνικό πλήγμα στη Νότια Κορέα. Ο Κιμ εξέφρασε τη «μεγάλη εκτίμησή του για τις υψηλές δυνατότητες αντίδρασης των δυνάμεών μας» που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση πυρηνικών όπλων, πρόσθεσε το KCNA. Η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν άλλη μια σαφής προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της Πιονγκγιάνγκ, πρόσθεσε.

Βόρεια Κορέαπύραυλοι Κρουζεκτόξευση πυραύλουΚιμ Γιονγκ Ουν
Keywords
Τυχαία Θέματα