Βασίλισσα Ελισάβετ: Η περιουσία της και οι κληρονόμοι της

Η βασίλισσα Ελισάβετ εκτός από τον θρόνο, με το θάνατό της αφήνει πίσω της και μια τεράστια περιουσία.

Ο Κάρολος, εκτός από το ότι γίνεται βασιλιάς κληρονομεί, μετά τον θάνατο της μητέρας του και μία τεράστια περιουσία, η οποία σύμφωνα με τους Sunday Times ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια στερλίνες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα στα 70 χρόνια βασιλείας της η προσωπική περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ υπολογίζεται σε εκατομμύρια στερλίνες και μόνο ένα μέρος της είναι γνωστό και το διαχειρίζεται η κυβέρνηση,

όμως ένα άλλο παραμένει ιδιωτικό.

Η προσωπική περιουσία της βασίλισσας πηγάζει από την ιδιοκτησία της σε έργα τέχνης, κοσμήματα, επενδύσεις και ακίνητα, τα οποία περιλαμβάνουν το κάστρο Balmoral στη Σκωτία - όπου πέθανε την Πέμπτη - και το Sandringham House στην Αγγλία. Μαζί, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμά το Forbes.

Αυτό το ποσό, θα πάει κατευθείαν στην οικογένειά της. Μερικά από αυτά τα χρήματα είναι από κληρονομιές. Συγκεκριμένα, πήρε 85 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε η μητέρα της και άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον σύζυγό της Φίλιππο. Ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός της προήλθε επίσης από το Κράουν Εστέιτ - η μονάρχης παίρνει το 15% των κερδών της μεγάλης περιουσίας, η οποία κάποτε ανήκε στη μοναρχία και αξίζει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το εισόδημα θα περάσει πλέον απευθείας στον διάδοχό της, Κάρολο.

Ένα ξεχωριστό και εντελώς ιδιωτικό εισόδημα προέρχεται από το Δουκάτο του Λάνκαστερ. Από εκεί κερδίζει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Θα περάσει και αυτό στον πρίγκιπα (πλέον βασιλιά) Κάρολο.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν άφησε τα μετρητά στον Κάρολο ή στα εγγόνια της. Και αφού ο Κάρολος θα μετακομίσει πλέον στο παλάτι, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton είναι πιθανό να μετακομίσουν στο παραμυθένιο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα μετεγκαταστάθηκε μόνιμα νωρίτερα φέτος.

Με ηλικία 1.000 ετών, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο, αλλά ο Κάρολος λέγεται ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα... ήσυχο, καθώς βρίσκεται κάτω από τη διαδρομή πτήσης του κοντινού αεροδρομίου Χίθροου. Το ζευγάρι θα διατηρήσει επίσης ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου.

ΕΛΙΣΑΒΕΤκληρονόμοι
Keywords
Τυχαία Θέματα