Chicago Bulls: Επανασχεδιάζουν το θρυλικό logo τους σε NFT

Οι Chicago Bulls πρόκειται να κυκλοφορήσουν μια νέα συλλογή NFT αργότερα αυτόν τον μήνα, με έργα τέχνης που έχουν σχεδιαστεί από αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες που ανέλαβαν να επανασχεδιάσουν το εμβληματικό λογότυπο της ομάδας του NBA.

Το λογότυπο με το κόκκινο πρόσωπο ταύρου με ασπρόμαυρες πινελιές είναι μοναδικό, καθώς δεν έχει αλλάξει σημαντικά από την ίδρυση της ομάδας το 1966. Η μασκότ δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Dean Wessel,

στον οποίο προσφέρθηκαν δωρεάν εισιτήρια για έναν αγώνα ως αντάλλαγμα για την πλέον αναγνωρίσιμη και ταυτισμένη με τη θρυλική ομάδα εικόνα.

Τα έργα NFT δεν θα αντικαταστήσουν το λογότυπο, αλλά είναι η πρώτη επίσημη πρόσκληση του οργανισμού για να οραματιστεί ένα διαφορετικό branding.

Η ομάδα συνεργάστηκε με 23 καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των NFT για να επανασχεδιάσει το λογότυπο με όλα τα καλλιτεχνικά μέσα. Καλλιτέχνες με έδρα το Σικάγο όπως οι Michael Salisbury και NoPattern αποτίουν φόρο τιμής στην πόλη τους δίπλα σε σχεδιαστές από όλο τον κόσμο όπως οι Bobby Hundreds, Blake Jamieson, Gxng Yxng των Ghxsts, Maliha Abidi, Betty και Psych από το NFT πρότζεκτ Deadfellaz, Varvara Alay και άλλοι.

«Ως παιδί της δεκαετίας του '90, μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Michael Jordan και τον Dennis Rodman να παίζουν», λέει η Claire Salvo, η οποία επανασχεδίασε το λογότυπο χρησιμοποιώντας στυλό σε χαρτί. «Ήταν μια εποχή που οι επαγγελματίες αθλητές γίνονταν επίσης σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Η ομάδα, οι παίκτες και η εποχή μου φέρνουν τεράστια νοσταλγία».

Κάθε έργο τέχνης θα κοπεί ως ένα μοναδικό 1-of-1 NFT στο blockchain Ethereum αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας NFT της Coinbase. Η συλλογή, με τίτλο «The Aurochs», θα δημοπρατηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου με αρχική τιμή 0,2 Ethereum, ή περίπου 320 δολάρια.

«Είμαι λάτρης των απλών αλλά εντυπωσιακών τολμηρών εικόνων», είπε η καλλιτέχνης Zoe Rain σχετικά με αυτό που την τράβηξε στο έργο. «Η δύναμη και το ανάστημα του Ταύρου είναι κάτι που εκτιμάται και λατρεύεται από όλους τους πολιτισμούς».

Τα έσοδα από τη συλλογή θα μοιραστούν, με το 40% να πηγαίνει σε καλλιτέχνες και το 40% στους Bulls. Το NBA θα εισπράξει το 10% και το τελευταίο 10% θα πάει στο After School Matters, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Σικάγο που στοχεύει στην παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών στους νέους της πόλης.

NFTlogo
Keywords
Τυχαία Θέματα
Chicago Bulls, Επανασχεδιάζουν, NFT,Chicago Bulls, epanaschediazoun, NFT