Βαρουφάκης: Ζούμε ξανά το 2009 και το «υπάρχουν λεφτά»

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα (12/5) ο επικεφαλής του Μέρε25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσιάζοντας παράλληλα και το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «ζούμε ξανά το 2009. Η χώρα είχε ήδη φύγει προς τον γκρεμό, τα θεμέλιά της ήταν σαθρά και διαλύονταν, πηγαίναμε κατευθείαν για την καταστροφή, και είχαμε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητούσε να θριαμβολογούμε και να ζητωκραυγάζουμε

που ήμασταν μια θωρακισμένη οικονομία, το ΠΑΣΟΚ μας έλεγε ότι είμαστε στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, και βέβαια ότι υπάρχουν λεφτά και θα γίνουν όλοι πλουσιότεροι. Κάτι αντίστοιχο ζούμε και τώρα».

Εμείς συνέχισε ο ίδιος μιλώντας για το Μέρα25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «δεν λαϊκίζουμε, δεν λέμε επί παραδείγματι ότι θα σας αυξήσουμε τις συντάξεις, θα τις πάμε στο Θεό. Λέμε ότι τα ταμείο είναι μείον». Ακόμα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως σε μια χρεωκοπημένη οικονομία, ο ΦΠΑ δεν μπορεί να είναι στο 24%, υψηλότερα και από τη Γερμανία. Εμείς θα προχωρήσουμε σε ραγδαία μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15% και διαμόρφωση του κατώτατου συντελεστή στο 0%, ώστε τα λαϊκά νοικοκυριά να εξοικονομούν κάθε μήνα χρήματα για την επιβίωσή τους.

Μιλώντας ο επικεφαλής του Μέρα25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, μετά από σχετική ερώτηση, τόνισε πως απαιτούνται πολιτικές που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειώνουν το κόστος παραγωγής, πολιτικές εξυγίανσης της αγοράς, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και από την αρχή υγιείς συνεταιρισμοί.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την ελεύθερη δημοσιογραφία, να στηρίξουν όπως είπε τους βασικούς κανόνες κοινοβουλευτισμού, την ουσία της εκλογικής νομοθεσίας.

«Εμείς αγκαλιάζουμε την εχθρότητά τους αλλά έχουμε ιερή υποχρέωση ως ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να καλέσουμε τους υπόλοιπους προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, να συμπαραταχθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα υπέρ βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελληνίδων, των Ελλήνων. Απέναντι στην ανοιχτή υπονόμευση της Δημοκρατίας οι δημοκράτες, οι δημοκράτισσες έχουμε ιερή υποχρέωση να συμπαραταχθούμε. Εμείς προχωράμε με το χαμόγελο και με τη χαρά ότι ενοχλούμε αυτούς που άνομα και παράνομα υπονομεύουν τη Δημοκρατία», τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στην εργασιακή κατάσταση των σημερινών νέων μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για χαμηλούς μισθούς και εισοδήματα, για περιστασιακή και ανασφάλιστη εργασία και εμφάνιση εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά δικαιώματα.

Βαρουφάκηςεκλογές 2023ΠασοκΜέΡΑ25
Keywords
Τυχαία Θέματα