Τρεις με τέσσερις εισηγμένες κατέχουν ελληνικά ομόλογα

Θα ισχύσει ότι ισχύει και για τις τράπεζες.Τρεις με τέσσερις εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα και οι οποίες τελούν εν αναμονή. Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του και οι οποίες θα υπαχθούν στο πλαίσιο του PSI. Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις ελεγκτικές αρχές, , καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Η επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απευθύνθηκε κυρίως στη μη τραπεζικές εισηγμένες. Απευθύνθηκε σε
βιομηχανικές επιχειρήσεις και εμπορικές εταιρείες, αλλά και σε θυγατρικές τραπεζών. Η Επιτροπή πάντως, κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ως προς το ποιες είναι αυτές οι εισηγμένες, έστω κι αν είναι λίγες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα στο 'R' ότι ο αριθμός τρων ομολόγων που έχουν οι εταιρείες είναι ιδιαίτερα μικρός και δεν πρόκειται να επηρεάσει αισθητά τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, αν και για τις τραπεζες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να προχωρήσουν προήπτικά σε διαγραφές 50% της αξίας των ομολόγων ακόμα και μέσα στο 9μηνο.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία που είχε δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες προκειμένου να την ενημερώσουν σχετικά με την έκθεση που έχουν σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου ήταν τρεις ημέρες. Ειδικότερα, με επιστολή που είχε αποστείλει στις διοικήσεις τους ζητούσε αναλυτικά στοιχεία για τα εξής ζητήματα:

α) την τυχόν έκθεση τους σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού
δημοσίου, σε ενοποιημένη βάση,

β) την κατηγορία ταξινόμησης των εν λόγω προϊόντων, κατά τα οριζόμενα στο ΔΛΠ 39,

γ) την μέθοδο επιμέτρησης τους, καθώς και

δ) το ύψος της ζημιάς απομείωσης που τυχών αναγνωρίστηκε στις οικονομικές καταστάσεις κατά την περίοδο που έληξε στις 30.6.2011.

Σ.Κ.Χ.
Keywords
Τυχαία Θέματα