Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας συμμετοχή του στις εκλογές

10:05 4/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε επίσημα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας Κολοράντο που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της πολιτείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις για να δώσει απάντηση στο εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από την ανάληψη δημοσίων αξιωμάτων, καθώς τα κρατικά δικαστήρια και οι εκλογικοί αξιωματούχοι έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα

σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πρώτες ψηφοφορίες των προκριματικών του 2024 ξεκινούν σε εβδομάδες.

Ο πρώην πρόεδρος κατέθεσε προσφυγή την Τετάρτη δηλώνοντας ότι δεν συμμετείχε στην εξέγερση που είχε στόχο να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν.

Η έφεση του Τραμπ έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου το GOP του Κολοράντο υπέβαλε ξεχωριστή έφεση και δύο εβδομάδες μετά την έκδοση της απόφασης του Κολοράντο. Η απόφαση έχει τεθεί σε αναμονή ενόσω διεξάγονται οι προσφυγές και ο ανώτατος εκλογικός αξιωματούχος του Κολοράντο έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι το όνομα του Τραμπ θα συμπεριληφθεί στο προκριματικό ψηφοδέλτιο της πολιτείας όταν επικυρωθεί στις 5 Ιανουαρίου, εκτός αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πει διαφορετικά.

Άλλωστε, είναι απίθανο το Ανώτατο Δικαστήριο να επιλύσει την υπόθεση τόσο γρήγορα όσο αυτή την εβδομάδα. Εάν οι δικαστές αναλάβουν την υπόθεση και καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ δεν είναι επιλέξιμος για δημόσιο αξίωμα, τότε οι ψήφοι που δίνονται για αυτόν δεν θα μετρούν.

Οι προκριματικές εκλογές της πολιτείας έχουν οριστεί για τις 5 Μαρτίου.

#Τραμπ #Ανώτατο_Δικαστήριο #Κολοράντο #ΗΠΑ #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
trab-prosefyge-sto-anotato-dikastirio-zitontas-symmetochi-tou-stis-ekloges.htm
Τυχαία Θέματα