Τραμπ: Νέα δίωξη για απόπειρα αλλοίωσης αποτελέσματος

Δίωξη για εκβιασμό και συνωμοσία σε πολιτειακό επίπεδο απήγγειλε κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και άλλων 18 στενών συνεργατών του η εισαγγελέας στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια σχετικά με τις προσπάθειες του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 στην εν λόγω πολιτεία.

Αυτή είναι η τέταρτη κατηγορία

που αποδίδεται στον Τραμπ, ο οποίος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα για να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις επόμενες εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας Φάνι Γουίλις το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 41 κατηγορίες με τον Τραμπ να αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες και αυτή της «ενορχήστρωσης» εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους - εκτός του Τραμπ - είναι ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους καθώς και οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για τις εκλογές του 2020 Ρούντι Τζουλιάνι, Σίντνεϊ Πάουελ, Τζένα Έλις και Κένεθ Τσέσεμπρο.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις κατά τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Τραμπ είναι ότι αυτή τη φορά αυτές απαγγέλθηκαν σε πολιτειακό επίπεδο και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει να του απονεμηθεί χάρη ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος.

Τραμπεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
trab-nea-dioxi-gia-apopeira-alloiosis-apotelesmatos.htm
Τυχαία Θέματα