Τεχνολογικό ριμπάουντ στη Wall Street- «Εκτοξεύθηκε» η Nvidia

Κέρδη σημείωσαν τη Δευτέρα (14/8) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να επανέρχονται στα θετικά πρόσημα μετά το διβδόμαδο πτωτικό σερί τους. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η μετοχή της κατασκευάστριας chip, Nvidia, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά μαζί με άλλες τεχνολογικές μετοχές, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν τα εταιρικά τριμηνιαία αποτελέσματα «κολοσσών» του λιανεμπορίου.

Στη σημερινή

συνεδρίαση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,58% στις 4.489,72 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 1,05% στις 13.788,33 μονάδες και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 26,23 μονάδες ή 0,07% κλείνοντας στις 35.307,63 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,3% και 1,9%, αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο πτωτικό σερί διάρκειας δύο εβδομάδων του Nasdaq για το 2023. Ωστόσο, ο Dow Jones κέρδισε 0,6% στην τέταρτη ανοδική του εβδομάδα στις τελευταίες πέντε.

Η Nvidia έκλεισε 7,1% υψηλότερα, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη για τον «γίγαντα» στον χώρο των chip μετά από το sell off της τάξεως του 8,5% την περασμένη εβδομάδα. Η Nvidia, μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που εκδηλώνουν φέτος την αισιοδοξία τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, πρόκειται να ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα. «Η Nvidia παραμένει η κορυφαία επιλογή (top pick) μας, με φόντο τη μαζική μετατόπιση των δαπανών προς την τεχνητή νοημοσύνη και μια αρκετά εξαιρετική ανισορροπία προσφοράς-ζήτησης που θα συνεχιστεί για τα επόμενα πολλά τρίμηνα», ανέφεραν σε note της τη Δευτέρα οι αναλυτές της Morgan Stanley. Το συγκεκριμένο σημείωμα αποτέλεσε σήμερα το μεγαλύτερο boost για τη μετοχή της Nvidia.

Η άνοδος της Nvidia ώθησε τον δείκτη πληροφορικής υψηλότερα, καθιστώντας τον ισχυρότερο από τους 11 κλαδικούς δείκτες του S&P 500. Άλλες μετοχές ανάπτυξης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Alphabet και η Amazon σημείωσαν επίσης κέρδη, όπως και η εταιρεία κατασκευής τσιπ Micron Technology.

Τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο που θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για την κατεύθυνση των αμερικανικών επιτοκίων. Οι επενδυτές βλέπουν σχεδόν 89% πιθανότητα ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME Group. Η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs ανέφερε ότι η βασική εκτίμησή της είναι ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο κεφαλαίων το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας χάνει τη δυναμική της και ενώ το ισχυρό δολάριο έπληξε περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού έχασε 68 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 82,51 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent υποχώρησε 60 cents ή σχεδόν 0,7% στα 86,21 δολάρια το βαρέλι.

Στο «κόκκινο» και ο χρυσός με την ενίσχυση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να επιβαρύνουν το πολύτιμο μέταλλο. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 2,60 δολάρια ή 0,1% και έκλεισε στα 1.944,00 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3 cents ή 0,2% στα 22,71 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 3,73 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑMorgan StanleyNvidiaτσιπCHIPSNasdaqΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
technologiko-ribaount-sti-wall-street--ektoxefthike-i-nvidia.htm
Τυχαία Θέματα