Τραμπ: Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά η συμφωνία με Κίνα

Με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διμερής εμπορική συμφωνία μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά.

Ωστόσο, ο Τραμπ τόνισε σε δηλώσεις του στο Fox News πως ενημέρωσε τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι ισότιμη». Σχετικά με το άλλο ζήτημα που περιπλέκει τις σχέσεις ΗΠΑ

και Κίνας, τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να συμπαρασταθούν στο Χονγκ Κονγκ αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι και στο πλευρό του προέδρου Σι.

Αισιόδοξος και ο Κινέζος πρόεδρος

Από την πλευρά του, ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί καταρχήν συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP -στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το ομώνυμο πρακτορείο ειδήσεων- στο Πεκίνο.

«Αν χρειαστεί θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο. Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, δεν είναι κάτι που θέλουμε», πρόσθεσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ντόναλντ ΤραμπΣι Τζινπίνγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα