Τoyota: αναβάλει τα αυτό-οδηγούμενα λεωφορεία στο Τόκιο

Η Toyota απολογήθηκε για την υπερ-αυτοπεποίθησή της σχετικά με το αυτό-οδηγούμενο λεωφορείο αφού πάτησε έναν αθλητή τζούντο στο παραολυμπιακό χωριό και πρόσθεσε ότι θα ανασταλεί προσωρινά η υπηρεσία.

Ο Ιάπωνας αθλητής, Aramitsu Kitazono, δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στην κατηγορία του αυτό το σαββατοκύριακο αφού έχει κοψίματα και μελανιές μετά από την πρόσκρουση με το όχημα “e-Palette”. Οι τραυματισμοί του οδήγησαν σε μία προσωπική παρέμβαση από τον πρόεδρο της Toyota, Akio

Toyoda.

“Λυπούμαστε πάρα πολύ που το ατύχημα έχει ανησυχήσει τόσο πολλούς ανθρώπους. Ένα όχημα είναι πιο δυνατό από έναν άνθρωπο, οπότε ήμουν προφανώς ανήσυχος για το πώς είναι. Αυτό δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμα ρεαλιστικά για τους κανονικούς δρόμους”.

Ως μέρος της χορηγίας της για το Tokyo 2020, η Toyota προβάλλει τα αυτόνομα οχήματά της που κινούνται στο χωριό των αθλητών.

Την Πέμπτη, ένα από τα λεωφορεία απομακρύνθηκε από μία διασταύρωση και πέρασε μία διάβαση πεζών όπου περνούσε ο Kitazono, ένας αθλητής που έχει προβλήματα όρασης.

Η αστυνομία του Tokyo είπε ότι χειριστές των οχημάτων τους είπαν ότι “γνώριζαν ότι ένας άνθρωπος ήταν εκεί, αλλά περιμέναν ότι ο άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι περνούσε ένα λεωφορείο και θα σταματούσε να περνάει τον δρόμο”

Την Παρασκευή, ο Toyoda απολογήθηκε για το συμβάν και είπε ότι η χρήση των λεωφορείων e-Palette θα σταματήσει προσωρινά.

Ο Toyoda επισκέφτηκε το μέρος που έγινε το ατύχημα και είδε το βίντεο από το συμβάν. Παραδέχτηκε ότι “υπήρχε υπερ-αυτοπεποίθηση” στην τεχνολογία των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.

Ο προπονητής του Kitazono είπε ότι ο αθλητής αναρρώνει καλά.

Ο Toyoda δήλωσε ότι “Θα διεξάγουμε την δικιά μας έρευνα για τις αιτίες του ατυχήματος και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο για να είμαστε σίγουροι ότι θα αποτρέψουμε να γίνουν ξανά άλλα τέτοια περιστατικά”.

Τoyotaαυτόοδηγούμενα λεωφορείαΤΟΚΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα