Amazon: Επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν τώρα και να πληρώσουν…αργότερα

Η Amazon εισέρχεται στην αρένα των αργοπορημένων πληρωμών αφού ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Affirm, την εταιρεία που παρέχει την πλατφόρμα για αυτή τη λειτουργία.

Η επιλογή "pay-over-time" του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα είναι διαθέσιμη τη στιγμή της πληρωμής, επιτρέποντας στους καταναλωτές της Amazon να χωρίσουν το κόστος των αγορών από 50 $ και

άνω σε μικρότερες μηνιαίες δόσεις που διανέμονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το συνολικό κόστος της αγοράς θα εμφανίζεται κανονικά, σημείωσε η Affirm και οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα από το συμφωνηθέν ποσό.

Με λίγα λόγια, η συνεργασία των δύο εταιρειών εξασφαλίζει πως οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις το ποσό των αγορών τους, χωρίς τόκους ή κρυφές χρεώσεις.

«Συνεργαζόμενοι με την Amazon φέρνουμε τη διαφάνεια, την προβλεψιμότητα και το προσιτό κόστος που προσφέρει σήμερα η Affirm σε εκατομμύρια ανθρώπους που ψωνίζουν στο Amazon.com στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Eric Morse, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Affirm.

Το μοντέλο αγοράς-τώρα-πληρωμής-αργότερα έγινε πιο δημοφιλές στις νεότερες γενιές καταναλωτών, οι οποίοι συνήθως επιθυμούν ευέλικτες επιλογές πληρωμής και είναι πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη μέθοδο πίστωσης παρά να πληρώσουν την πλήρη τιμή εκ των προτέρων.

Μάλιστα αυτή η μέθοδος πληρωμής, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως και οι εταιρείες PayPal και η Apple Pay έχουν επίσης εισαγάγει παρόμοια προγράμματα δόσεων στους τρόπους πληρωμής τους.

Να σημειωθεί πως οι μετοχές της Affirm αυξήθηκαν πάνω από 40% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή, αναμένεται να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Affirm, ειδικά καθώς οι καταναλωτικές συνήθειες του ηλεκτρονικού εμπορίου που ήταν απόρροια της πανδημίας βοήθησαν την Amazon να ξεπεράσει τον νούμερο 1 ανταγωνιστή της, τη Walmart, πετυχαίνοντας περισσότερες πωλήσεις και καθιστώντας την, στην κορυφή.

Να σημειωθεί πως προς το παρόν η εν λόγω επιλογή πληρωμής είναι διαθέσιμη μόνο σε μικρό ποσοστό ατόμων, αλλά η Amazon σχεδιάζει να την «κυκλοφορήσει» σε όλους τους καταναλωτές τους επόμενους μήνες.

Amazonαγροά τώρα πληρωμή αργότεραάτοκες δόσειςAffirm
Keywords
Τυχαία Θέματα