Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Γεννηματά, απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι η Ε.Ε. δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την Λιβύη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά. «με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες χώρες της

περιοχής αλλά κυρίως η Ελλάδα σιγά σιγά άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ υπογράμμισε ότι «μετά τη συμφωνία που καταλήξαμε με τη Λιβύη, ενδυναμώνουμε τις ισορροπίες υπέρ της Τουρκίας».

«Δεν βγήκε κάποια δίκαιη συμφωνία από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και η διεθνής κοινότητα. Εμείς θα υποστηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στην Τρίπολη, προκειμένου να έχει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας», ανέφερε.

Η ελληνική απάντηση

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλ. Γεννηματάς

Αλέξανδρος ΓεννηματάςΥΠΕΞΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΑνατολική Μεσόγειος
Keywords
Τυχαία Θέματα