Το «παλεύει» για τα $29.000 το Bitcoin-Ρεκόρ 8μηνου το Ethereum

19:07 5/4/2023 - Πηγή: Reporter

Το όριο των 29.000 δολαρίων παλεύει να ξεπεράσει το Bitcoin, αλλά, αν και κινείται ανοδικά την Τετάρτη (5/4), δείχνει να… έχει δρόμο.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των εξελίξεων στον τομέα, αλλά και γενικότερα, με τις συναλλαγές ναι είναι περιορισμένες και τη διακύμανση των τιμών ασταθής. Τη Δευτέρα το Bitcoin είχε πέσει κάτω από το όριο των 28.000 δολαρίων που είχε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά τη φήμη ότι σε βάρος του Διευθύνοντα Συμβούλο της Binance Changpeng Zhao είχε εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ, κάτι που διαψεύστηκε αργότερα.

«Το

Βitcoin κυμαίνεται γύρω από το υψηλό επίπεδο του πρόσφατου εύρους του καθώς οι tranders κρυπτονομισμάτων περιμένουν να δουν πώς θα ωφεληθεί από την τρέχουσα τραπεζική κρίση», δήλωσε ο Έντουαρντ Μογιά.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Ethereum που ξεπέρασε τα 1.900 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο. Το υψηλό οκτώ μηνών έρχεται ενόψει της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης στη Σαγκάη.

Αντίθετα, το Dogecoin καταγράφει πλέον απώλειες, μετά την… εκτόξευση της τιμής του που προκλήθηκε από την απόφαση του Έλον Μασκ να αντικαταστήσει το γνωστό λογότυπο του Twitter με το μπλε πουλί με τον εμβληματικό σκύλο Shiba Inu του κρυπτονομίσματος.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ο οποίος μετρά τη συνολική απόδοση των αγορών κρυπτογράφησης, αυξήθηκε πρόσφατα περισσότερο από 3%.

Η αγορά επηρεάζεται και από τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας έπεσαν κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά σχεδόν σε δύο χρόνια, ενώ άλλη έκθεση έδειξε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώνονται. Τα σημάδια οικονομικής παρακμής σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για πιο συντηρητικά περιουσιακά στοιχεία που ιστορικά διατηρούν την αξία τους σε καλές και κακές στιγμές.

«Μια αποδυναμωμένη οικονομία συνεχίζει να οδηγεί ασφαλείς ροές προς τον χρυσό», έγραψε η Μογιά, με το πολύτιμο μέταλλο να ξεπερνά τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.

Πρόσθεσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν την τιμή του Βitcoin κοντά στο τέλος της «κουτσουρεμένης» λόγω Μεγάλης Παρασκευής εβδομάδας, ενώ αναμένονται και άλλα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin επανέκτησε το όριο των 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει συρρικνωθεί και διαμορφώνεται κάτω από 46%.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,04% στα 28.555,08 δολάρια, ενώ το Ethereum ενισχύεται 2,88% στα 1.915,99 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 1,73% στα 21,20 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,46% στο 0,39930000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,81% στα 6,51 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 0,77% στο 0,09817372 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,28% στο 0,00001134 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονομίσματακρυπτονόμισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα