Το λιμάνι του Γκέτεμποργκ κυριαρχεί στην σουηδική αγορά εμπορευματοκιβωτίων

17:57 7/4/2022 - Πηγή: Reporter

Το λιμάνι του Γκέτεμποργκ αύξησε το μερίδιό του στην αγορά εμπορευματικών μεταφορών προς ή από σουηδικά λιμάνια για τέταρτη συνεχή χρονιά, από 48% σε 51% το 2021.

Το προηγούμενο έτος, το σουηδικό λιμάνι διακίνησε 828.000 TEU, που αντιπροσωπεύει αύξηση 7% στον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων σε σύγκριση με το 2020.

Το 2021, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Σουηδίας μετέφερε συνολικά 458.000 εμπορευματοκιβώτια μέσω σιδηροδρόμου, που είναι ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία του και σύμφωνα με τον Elvir Dzanic, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λιμενικής Αρχής του Γκέτεμποργκ,

αυτή η ανάπτυξη αποδόθηκε κυρίως στο αναπτυσσόμενο σιδηροδρομικό σύστημα του λιμανιού, καθώς και σε νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

«Παρά τις παγκόσμιες αναταραχές, καταφέραμε να παραμείνουμε ανοιχτοί 24/7, χωρίς μεγάλες διαταραχές», επισήμανε ο Dzanic, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ισορροπία μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών ήταν επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το λιμάνι.

Η μεγαλύτερη ποσότητα εμπορευματοκιβωτίων διακινήθηκε από την APM Terminals. Ο Dennis Lenthe Olesen, Διευθύνων Σύμβουλος της APM Terminals Nordic, σχολίασε: «Το γεγονός ότι πολλοί στρέφονται στην APM Terminals στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ είναι ευχάριστο και εμείς στην APM Terminals εργαζόμαστε για να αυξήσουμε την ικανότητα και την ευελιξία μας για να ανταποκριθούμε στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Το σουηδικό λιμάνι ισχυρίζεται ότι αναπτύσσεται επίσης σε σχέση με τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, καθώς τα πέντε πιο πολυσύχναστα λιμάνια αντιπροσώπευαν μέση αύξηση 5% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και το λιμάνι του Γκέτεμποργκ σημείωσε άνοδο κατά δύο ακόμη ποσοστιαίες μονάδες.

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚΣΟΥΗΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκέτεμποργκ,gketeborgk