Η Maersk προσχωρεί στην πρωτοβουλία SteelZero

16:57 7/4/2022 - Πηγή: Reporter

Η A.P. Moller – Maersk θα ενταχθεί στο Climate Group SteelZero, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει οργανισμούς για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε μια βιομηχανία χάλυβα καθαρά μηδενικών εκπομπών, σε συνεργασία με την Responsible Steel.

"Ο χάλυβας είναι αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας αξίας μας. Τον χρησιμοποιούμε στα πλοία, τα εμπορευματοκιβώτια, τους τερματικούς σταθμούς και τις αποθήκες μας και ως εκ τούτου, αποτελεί βασικό μέρος των προσπαθειών

μας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές", δήλωσε η Henriette Hallberg Thygesen, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Fleet & Strategic Brands στην AP Moller – Maersk.

Περισσότερα από 700 πλοία που εκμεταλλεύεται η δανική ναυτιλιακή εταιρεία προβλέπεται να ανακυκλωθούν την επόμενη δεκαετία, πολλά από τα οποία είναι πλοία μεγέθους post-Panamax με τον χάλυβα να αποτελεί περίπου το 90% του βάρους τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Thygesen, η χαλυβουργία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπομπούς διοξειδίου του άνθρακα (CO2), συμβάλλοντας περίπου στο 7% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και, ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια διαδικασία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο Palle Laursen, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της AP Moller - Maersk εξήγησε ότι οι παγκόσμιοι όγκοι ανακύκλωσης πλοίων αναμένεται να διπλασιαστούν σχεδόν μέχρι το 2028 και να τετραπλασιαστούν έως το 2033. «Ο ανακυκλωμένος χάλυβας θα αναγνωρίζεται σταδιακά ως βιώσιμη πρώτη ύλη για τους καταναλωτές χάλυβα με καθαρά μηδενικούς στόχους εκπομπών», σημείωσε.

Με την ένταξή της στη SteelZero, η Maersk συνεργάζεται με ομοϊδεάτες βιομηχανικούς οργανισμούς που έχουν δεσμευτεί να απαιτούν χάλυβα μηδενικών εκπομπών και να ενισχύσουν μια ταχεία κλιμάκωση στην ανάπτυξη ενός πλαισίου πολιτικής για την υπεύθυνη παραγωγή και προμήθεια, σύμφωνα με δήλωση.

«Η ουσιαστική αγοραστική δύναμη και η επιρροή της Maersk είναι μια σοβαρή προσθήκη στη συνδρομή SteelZero. Η φωνή τους, μαζί με δεκαοκτώ άλλες καινοτόμες επιχειρήσεις, θα ενισχύσει τη ζήτηση για χάλυβα καθαρά μηδενικών εκπομπών και θα βοηθήσει στην αλλαγή στην κλίμακα και τον ρυθμό που απαιτείται», σχολίασε η Helen Clarkson, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Climate Group SteelZero.

MaerskSTEELZEROΧΑΛΥΒΑΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Maersk,SteelZero