Το λιμάνι Yangpu της Κίνας θα επεκταθεί

Το λιμάνι Yangpu στο νησί Hainan της Κίνας θα επεκτείνει την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων με την κατασκευή πέντε νέων θέσεων ελλιμενισμού για να καλύψει την αυξανόμενη διακίνηση. Η νέα προβλήτα πρόκειται να αναπτυχθεί ως επέκταση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Xiaochantan.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον Zhang Shuwei, αναπληρωτή διευθυντή του Επαρχιακού Τμήματος Μεταφορών του Χαϊνάν, λέγοντας ότι η αύξηση του

όγκου των εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να αναμένεται με την Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP). Η τελευταία είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών της Ασίας-Ειρηνικού και τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022.

Επί του παρόντος, το Xiaochantan, με αγκυροβόλιο 830 μέτρων με οκτώ γερανούς από πλοίο σε ακτή, διαχειρίζεται τώρα 1,50 εκατομμύρια TEU ετησίως.

Ο Zhang είπε ότι η επέκταση του Yangpu θα υποστηρίξει τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου του Hainan και τον νέο δυτικό διάδρομο ξηράς-θαλάσσης και την πρωτοβουλία Belt and Road.

Η επέκταση θα περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων θέσεων ελλιμενισμού που θα μπορούν να φιλοξενήσουν πλοία έως 19.000 TEU και μίας κουκέτας που μπορεί να χειριστεί πλοία έως 14.000 TEU. Συνολικά, αυτές οι νέες θέσεις ελλιμενισμού, όταν ολοκληρωθούν, θα προσθέσουν άλλα 5,5 εκατομμύρια TEU χωρητικότητας, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων του Yangpu στα 7 εκατομμύρια TEU.

Ο Ζανγκ είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις προκαταρκτικές εργασίες έγκρισης του έργου και όλες οι εργασίες προχωρούν με ομαλό τρόπο.

Το Hainan περιλαμβάνεται πλέον σε 34 εμπορικές διαδρομές εσωτερικού, οι οποίες βασικά καλύπτουν μεγάλα λιμάνια στις κύριες παράκτιες περιοχές της Κίνας και 18 διαδρομές εξωτερικού εμπορίου, που συνδέουν τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και τα λιμάνια άλλων μελών του RCEP.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Yangpu επεξεργάστηκε 823.000 TEU, σημειώνοντας αύξηση 46% από έτος σε έτος.

λιμάνιΚίναεπένδυση
Keywords
Τυχαία Θέματα