Ιταλία: Ετοιμάζει πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας μέχρι και €13 δισ.

Ένα νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας μέχρι και 13 δισ. ευρώ ετοιμάζει η Ιταλία, με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομίας, Λάουρα Καστέλι, το νέο σχήμα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 33 δισ. ευρώ τα οποία έχουν προϋπολογιστεί από τον Ιανουάριο, αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες σημαντικές ενέργειες του πρωθυπουργού Ντράγκι, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας

τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των μέτρων που μελετώνται, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αφαιρέσει προσωρινά τον ΦΠΑ από είδη βασικά για τους καταναλωτές, όπως τα μακαρόνια και τα ζυμαρικά, ανέφερε η Castelli.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την επιδότηση ενεργειακών προμηθειών για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και επιχειρήσεις με υψηλή κατανάλωση ενέργειας, τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από αποταμιεύσεις ή από υψηλότερα έσοδα οπουδήποτε στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο έλλειμμα.

ΙταλίαΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑτόνωση
Keywords
Τυχαία Θέματα