Το ελπιδοφόρο μήνυμα του Μπάιντεν στους ομήρους της Γάζας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στους ομήρους στη Γάζα, αλλά και στις οικογένειές τους, λέγοντας: «Κάντε υπομονή, ερχόμαστε»

Σύμφωνα με το The Times Of Israel, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ερωτηθεί έαν στέλνει κάποιο μήνυμα στις 240 οικογένειες ομήρων στην Γάζα και εκείνος απάντησε: «Υπομονή, ερχόμαστε να βοηθήσουμε».

Στην συνέχεια της απάντησής του καταδίκασε

την ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός 3χρονου παιδιού με αμερικανική υπηκοότητα του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι οικογένειες των ισραηλινών ομήρων ξεκίνησαν πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ, απαιτώντας από την κυβέρνηση Νετανιάχου να εντείνει τις προσπάθειές της για την απελευθέρωσή τους.

«Μιλάω με τους εμπλεκόμενους κάθε μέρα. Πιστεύω ότι η απελευθέρωση θα συμβεί, αλλά δεν θέλω να μπω σε καμία λεπτομέρεια» αναφέρει ο Μπάιντεν.

Στην Ουάσινγκτον, διοργανώνεται την Τρίτη (14/11) πορεία αλληλεγγύης στο Ισραήλ, ως απάντηση σε διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες μεγαλουπόλεις της χώρας κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

#Μπάιντεν #ΗΠΑ #Γάζα #πόλεμος #συμπαράσταση
Keywords
Αναζητήσεις
to-elpidoforo-minyma-tou-bainten-stous-omirous-tis-gazas.htm
Τυχαία Θέματα