Τηλεοπτικές άδειες: Αθώωση Κρέτσου ζητεί η εισαγγελέας

Την αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων μελών της επιτροπής αξιολόγησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, που δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών, πρότεινε η εισαγγελέας.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν έχουν διαπράξει το αδίκημα. Όπως είπε, «η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό. Έκρινε με συγκεκριμένα

μέσα που είχε στη διάθεσή της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση, θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία, όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών. Να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι» ανέφερε.

Για ηθική αυτουργία στο αδίκημα κατηγορείται ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του.

Οι κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσης των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του…».

τηλεοπτικές άδειεςκρετσος
Keywords
Τυχαία Θέματα