Τι θα συζητήσουν οι θεσμοί με τους τέσσερις μεγαλύτερους τραπεζίτες

«Ραντεβού» με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου οι θεσμοί.

Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις στελεχών των τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, όπου τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα των πλειστηριασμών κυρίως μετά τη λήξη της ισχύος της προστασίας της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου 2020

και ο σχεδιασμός του νέου πτωχευτικού δικαίου.

Στο «τραπέζι» της σημερινής συνάντησης θα βρεθούν NPE’s και τιτλοποιήσεις, κύριο ζήτημα τόσο για τα τεχνικά κλιμάκια, όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες έχουν τοποθετήσει τη διαχείρισή τους στην κορυφή των στρατηγικών τους πλάνων.

Το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να απασχολήσει τις δύο πλευρές που θα συζητήσουν τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου, όπως τη στάθμιση κινδύνου στις εγγυήσεις του Δημοσίου. Οι θεσμοί θεωρούν ότι μόνο με τη σωστή διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα ανοίξουν οι πόρτες για επενδύσεις και θα εξασφαλιστεί η τραπεζική ομαλότητα. Έτσι, προσδοκούν το σχέδιο «Ηρακλής» να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και να οδηγήσει σε δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Παράλληλα, τράπεζες και θεσμοί θα συζητηθούν για την κερδοφορία και τα κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και για την επερχόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

θεσμοίΤΡΑΠΕΖΕΣμεταμνημονιακή αξιολόγησηκόκκινα δάνειαΣχέδιο Ηρακλής
Keywords
Τυχαία Θέματα