Προχωρούν οι διαδικασίες για υδατοδρόμιο στα Ιωάννινα

Το project των υδατοδρομίων έχει εισέλθει σε φάση υλοποίησης, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή. Τα Ιωάννινα είναι μία περιοχή, στην οποία προχωρούν οι διαδικασίες και αναμένεται να έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Στον προϋπολογισμό του δήμου, δεσμεύτηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ωριμότητα του φακέλου, που

θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση του υδατοδρομίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε γίνει στο δήμο με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και της εταιρείας «Hellenic Seaplanes» - Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Όπως έγραφε το Reporter, σε προηγούμενο δημοσίευμά του, τον Μάιο του 2020 εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, τονίζει πως πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί μία παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

«Μπορεί να ανοίξει, ένα ακόμη κεφάλαιο στις μεταφορές και να δώσει τη δυνατότητα διασύνδεσης με νέους προορισμούς, τόσο στη χώρα όσο και σε γειτονικές χώρες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

υδατοδρόμιαΙωάννιναΜωυσής ΕλισάφHellenic SeaplanesΕλληνικά Υδατοδρόμια
Keywords
Τυχαία Θέματα