Θετικό κλίμα στα κρυπτονομίσματα- Κερδίζει… οπαδούς το Ethereum

18:36 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

Στα «πράσινα» διαπραγματεύονται τα περισσότερα από τα σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα τη Δευτέρα (3/7), με το Bitcoin, πάντως, να αδυνατεί ακόμα να ξεπεράσει εκ νέου το όριο των 31.000 δολαρίων.

Ο δείκτης του CoinDesk Bitcoin Trend Indicator δείχνει ότι το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο διέρχεται μια περίοδο «σημαντικής ανοδικής τάσης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BitBull Capital, Joe DiPasquale, βλέπει το Βitcoin να δοκιμάζει πιθανώς μια ζώνη υποστήριξης μεταξύ 27.000 και 29.000 δολαρίων

και λέει ότι μια τέτοια κίνηση τιμών είναι πιθανό να οδηγήσει σε βαθύτερες μειώσεις στα altcoins.

«Την περασμένη εβδομάδα, επισημάναμε πώς η παραμονή του Bitcoin πάνω από τα 30.000 δολάρια θα ήταν θετική για την αγορά. Αυτή την εβδομάδα είδαμε ένα μέρος αυτού του συναισθήματος να μετατοπίζεται προς τα alts, καθώς το Ethereum έδειξε σημάδια ότι ήθελε να δοκιμάσει στα 2.000 δολάρια και άλλα altcoin επίσης αυξήθηκαν», είπε στο CoinDesk. «Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παραμείνουν προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όσον αφορά τη διαρκή ανοδική δυναμική», συμπλήρωσε.

Το Ethereum έκανε άλμα 61% τους πρώτους έξι μήνες του έτους και οι traders τώρα στοιχηματίζουν ότι το ράλι θα μπορούσε να επεκταθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα διαπραγματεύεται άνετα πάνω από τα 19.000 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα είχαν ένα δύσκολο τέλος την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είπε ότι οι τρέχουσες αιτήσεις για Βitcoin ETF ήταν «ανεπαρκείς» οδηγώντας τις τιμές προς τα κάτω. Ορισμένοι από τις εταιρείες έχουν καταθέσει εκ νέου, ονομάζοντας την Coinbase ως συνεργάτη τους για την εποπτεία της αγοράς.

Παρά την εβδομάδα που ανοίγει με αργίες στη Βόρεια Αμερική, αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ορισμένα σημαντικά οικονομικά γεγονότα, με τα πρακτικά της FOMC του Ιουνίου, τα οποία θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς η Fed θα κινηθεί όσον αφορά τα επιτόκια, να δημοσιεύονται την Τετάρτη, τα ανοίγματα θέσεων εργασίας JOLTs την Πέμπτη και τους νέους αριθμούς ανεργίας την Παρασκευή.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin παραμένει κάτω από τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των alts δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα και μειώθηκε στο 49,2% στην CMC. Αυτό σημαίνει ότι η μέτρηση μειώθηκε κατά 1% μέσα σε λίγες ημέρες.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης κατάφερε να προσθέσει άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα και είναι πάνω από 1,210 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 0,45% στα 30.659,36 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,55% στα 1.966,21 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 2,19% στα 19,34 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 1,35% στο 0,29316300 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,51% στα 5,44 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,82% στο 0,06775080 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 1,34% στο 0,00000768 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαethereumBitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
thetiko-klima-sta-kryptonomismata--kerdizei-opadous-to-ethereum.htm
Τυχαία Θέματα