Παλαιστίνη: Το Ισραήλ εισέβαλε στην Τζενίν- Δέκα νεκροί

18:36 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

To Ισραήλ έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Παλαιστίνη τις τελευταίες ώρες, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που διεξάγει ο στρατός στην πόλη και την περιφέρεια της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι Παλαιστίνιοι μετρούν ήδη 10 νεκρούς.

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/7), με αεροπορικές επιδρομές σε πολλούς στόχους εντός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν. Κατόπιν, ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις

εισήλθαν και αντάλλαξαν πυρ με ένοπλους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν, οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά από χειροβομβίδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δήλωσαν εκπρόσωποι του Ισραηλινού Στρατού.

Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή έρευνες για όπλα σε σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν μέχρι στιγμής, ανέφερε ο στρατός. Ανακαλύφθηκε εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών και κατασχέθηκαν τμήματα εκτοξευτήρα πυραύλων, μεταξύ άλλων όπλων σύμφωνα με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Τζενίν αποτελεί «κέντρο διοίκησης» για τους Παλαιστίνιους μαχητές, όπου συγκεντρώνονται για να συντονιστούν και να προετοιμαστούν για επιθέσεις.

Μέλη της σκληρής δεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ προτρέπουν τον στρατό να δράσει εδώ και μήνες.

Το BBC μεταδίδει πως η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ έχει ως στόχο τις Ταξιαρχίες της Τζενίν, μια χαλαρή ένωση νεαρών ενόπλων που βρίσκονται εντελώς εκτός του ελέγχου της Παλαιστινιακής Αρχής. Το Ισραήλ λέει ότι είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

H Χαμάς απειλεί με παρέμβαση

Η Χαμάς λέει ότι είναι «έτοιμη να επέμβει» εάν το Ισραήλ «επιμείνει στην επιθετικότητά του» στη Τζενίν, δήλωσε εκπρόσωπος της μαχητικής οργάνωσης στη Γάζα.

ΠαλαιστίνηΙσραήλΤΖΕΝΙΝΝΕΚΡΟΙΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
palaistini-to-israil-eisevale-stin-tzenin--okto-nekroi.htm
Τυχαία Θέματα