Τεστάρει τα $27.000 το Bitcoin- Μεικτά πρόσημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Διαφορετικές τάσεις ακολουθούν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τρίτη (20/6), καθώς η πρώτη μείωση των επιτοκίων αναφοράς της Κίνας σε 10 μήνες δεν κατάφερε να ανεβάσει τη διάθεση στις παραδοσιακές αγορές.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια αρχικού δανείου μονοετούς και πενταετούς διάρκειας κατά 10 μονάδες βάσης (bps) σε 3,55% και 4,3%, αντίστοιχα. Την περασμένη εβδομάδα, οι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες

της Κίνας μείωσαν τα επιτόκια των καταθέσεων όψεως κατά 5 μονάδες βάσης και κατά 15 μονάδες βάσης για τις προθεσμιακές καταθέσεις τριών και πέντε ετών.

Οι χαλαρότερες συνθήκες έρχονται σε αντίθεση με τη συνεχιζόμενη νομισματική σύσφιξη στις δυτικές οικονομίες και ακολουθούν πρόσφατες οικονομικές εκθέσεις που έδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο χάνει τη δυναμική της και βρίσκεται στο χείλος του αποπληθωρισμού.

Το Bitcoin τεστάρει το όριο των 27.000 δολαρίων, αλλά απέτυχε να διατηρήσει τα κέρδη πάνω από τα 27.150 δολάρια κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία.

Η δράση εξουδετέρωσης κινδύνου υποδηλώνει ότι οι επενδυτές δεν είναι σίγουροι ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα είναι αρκετές για να στηρίξουν την επιβράδυνση της οικονομίας και αναζητούν ένα μεγαλύτερο πακέτο τόνωσης.

Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων λένε ότι ένα μεγαλύτερο κίνητρο για την Κίνα θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις επιθετικές προκαταλήψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων, ωθώντας τελικά τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου υψηλότερα.

«Οι αναφορές δείχνουν επίσης ότι η Κίνα ετοιμάζει πακέτο τόνωσης 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν. Αυτό είναι μεγάλη είδηση καθώς σχετίζεται με την παγκόσμια ρευστότητα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπρίκελ, διευθυντής θεσμικών πωλήσεων στο δίκτυο κρυπτογράφησης ρευστότητας Paradigm, στην τελευταία έκδοση του Macro Pulse

«Εάν η παγκόσμια ρευστότητα αυξάνεται, το Βitcoin θα πρέπει να αρχίσει να αντλεί δυναμική από εδώ», πρόσθεσε.

Γενικότερα, πάντως, η αγορά κρυπτονομισμάτων διανύει μια περίοδο σχετικής σταθερότητας χωρίς σοβαρές κινήσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Η κυριαρχία του Bitcoin έναντι των altcoins αυξήθηκε κατά 0,3% και, αν και μικρή διαφορά, είναι σημαντική και δείχνει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει ξεπεράσει την αγορά altcoin κατά τη δεδομένη περίοδο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,95% στα 26.958,06 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,65% στα 1.736,08 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 2,52% στα 15,95 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 0,34% στο 0,26002100 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,93% στα 4,48 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,11% στο 0,06201767 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,20% στο 0,00000717 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
testarei-ta-27000-to-bitcoin--meikta-prosima-stin-agora-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα