Self-tests τέλος για εμβολιασμένους-Δέκα άτομα στην εστίαση-Καταργούνται οι μάσκες έξω

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, από αύριο (24/6) κιόλας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (23/6) ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης , από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρονται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η υποχρέωση για self test των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων τόνισε αρχικά ότι η Επιτροπή εισηγείται τη μη χρήση της μάσκας σε

εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «δεν πετάμε τις μάσκες, η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη». Σημείωσε πως ο κόσμος πρέπει να έχει πάντα μαζί του μία μάσκα, καθώς θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και τα μέσα μεταφοράς.

Η μάσκα διατηρείται σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε αναλυτικά τις αποφάσεις και τις ημερομηνίες εφαρμογής τους.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:

Καταργείται άμεσα η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, 24 Ιουνίου.Από την Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew).Από την ίδια ημέρα καταργείται επίσης η υποχρέωση διεξαγωγής self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους.Στην εστίαση ανεβαίνει το ανώτατο όριο παρουσίας σε ένα τραπέζι στα 10 άτομα.Ανεβαίνει επίσης το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις που θα φτάνει μέχρι και τους 300 καλεσμένους.Στις οργανωμένες πλαζ επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1000 τμ επιφάνειας.self testsεμβολιασμένοιself testεστίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, -tests, -Δέκα, -Καταργούνται,telos, -tests, -deka, -katargountai