Τα στοιχεία του πληθωρισμού «πρασινίζουν» τη Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (10/8), με την αγορά να ενθαρρύνεται από τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,61% στις 33.274,91 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 1,64% στις 4.190,95 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άλμα 2,10% στις 12.757,73 μονάδες.

Οι τιμές καταναλωτή

στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παρέμειναν σταθερές καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν γενικά κατά 4,6% και η βενζίνη έπεσε 7,7%. Αυτό αντιστάθμισε τη μηνιαία άνοδο 1,1% στις τιμές των τροφίμων και μια αύξηση 0,5% στο κόστος στέγασης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταθμίσει την έκθεση του πληθωρισμού, μαζί με άλλα βασικά οικονομικά στοιχεία, πριν από τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, όπου έχει προγραμματιστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

«Η επιβράδυνση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο είναι πιθανότατα μια μεγάλη ανακούφιση για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ειδικά αφού η Fed επέμεινε ότι ο πληθωρισμός ήταν παροδικός, κάτι που ήταν εσφαλμένο. ... Εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε πτώση του πληθωρισμού, η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνει τον ρυθμό της νομισματικής σύσφιξης», δήλωσε στο CNBC η Nancy Davis, ιδρύτρια της Quadratic Capital Management.

Παράλληλα, οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας ξεπέρασαν την ευρύτερη αγορά την Τετάρτη, με την Tesla και το Netflix να σκαρφαλώνουν πάνω από 3% η καθεμία. Η Salesforce πέτυχε την καλύτερη απόδοση στον Dow, σημειώνοντας άνοδο 3,5%.

Ο S&P 500 κάνει «άλμα» στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο

Η πρωτοφανής άνοδος του S&P 500 την Τετάρτη, κατέγραψε επίπεδα που δεν είχαν εμφανιστεί από τις αρχές Μαΐου. Ο δείκτης έχει πλέον αυξηθεί κατά 15% από το χαμηλό του στα μέσα Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός κορυφώνεται και η Federal Reserve θα επιβραδύνει τελικά την ένταση των αυξήσεων των επιτοκίων.

Αφού έπεσε σε bear market, ο S&P 500 μείωσε τώρα τις απώλειές του για το 2022 στο 12%. Ο δείκτης είναι 13% πάνω από το υψηλό όλων των εποχών που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο.

Wall StreetπληθωρισμόςNasdaqΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street,