Τα κυριότερα θέματα στο... τραπέζι της συνάντησης Μητσοτάκη- Σολτς

Επίσημη επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα (13/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 17:30 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Friedrich Merz, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον κ. Merz, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Την Τρίτη, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην

Καγκελαρία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών θα βρεθούν τα ζητήματα της οικονομίας, τόσο σε επίπεδο διμερούς όσο και ευρωπαϊκής ατζέντας, την ώρα που -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- «η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε άλλη φάση μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους παγκοσμίως το 2022 και βρίσκεται σε τροχιά μείωσης του χρέους κάτω από τα επίπεδα του 2012 μέχρι το τέλος του χρόνου, επιδόσεις υψηλότερες από τις αναπτυγμένες οικονομίες της ευρωζώνης».

Παράλληλα, θα συζητηθούν ενεργειακά ζητήματα και θέματα διασυνδεσιμότητας, καθώς η Ελλάδα αποτελεί κόμβο μεταφοράς ενέργειας στον Διάδρομο Νότου-Βορρά, θέλει να αποτελέσει γέφυρα της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και την Ουκρανία και επιδιώκει να είναι πάροχος ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο τραπέζι θα βρεθεί και το Μεταναστευτικό, για το οποίο από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα υποστηρίζει ότι είναι ευρωπαϊκό θέμα και χρήζει συνολικής απάντησης από τους εταίρους, δεδομένου ότι η ανάγκη προστασίας των συνόρων αποτελεί πλέον ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητηθούν ακόμη περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και όλα τα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου.

#Μητσοτακης #Γερμανία #Σολτς
Keywords
Αναζητήσεις
ta-kyriotera-themata-sto-trapezi-tis-synantisis-mitsotaki--solts.htm
Τυχαία Θέματα