Συστήνεται επιστημονικό συμβούλιο αλιείας και πλαίσιο αλιευτικού τουρισμού

23:11 9/2/2022 - Πηγή: Reporter

Δύο νέες πρωτοβουλίες για την στήριξη της αλιείας αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιφερειών, για τη νέα αλιευτική πολιτική της περιόδου 2021-2027, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το υπουργείο προχωρά με τη συγκρότηση επιστημονικού συμβουλίου αλιείας, για τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, με προτεραιότητα τον καθορισμό των ζωνών αναπαραγωγής των ψαριών, γεωγραφικά

και χρονικά.

Ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε επίσης τα μέλη της επιτροπής Περιφερειών ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού εκπονείται πλαίσιο αλιευτικού τουρισμού, εξέλιξη που και θα δώσει «δυνατότητες εναλλακτικής πηγής εισοδήματος για τους αλιείς, και θα καταστήσει την Ελλάδα πόλο έλξης τουριστών».

Αναφερόμενος στην αλιευτική πολιτική την περίοδο 2021-2027, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι το πρόγραμμα θα στηριχθεί σε τέσσερις κυρίως άξονες:

– Την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της αποκατάστασης και διατήρησης των υδρόβιων βιολογικών πόρων.

– Την προώθηση δραστηριοτήτων βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας με συμβολή στην επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Την ενθάρρυνση βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, καθώς και σε περιοχές εσωτερικών υδάτων και την προώθηση της ανάπτυξης κοινοτήτων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

– Την ενίσχυση της διεθνούς διακυβέρνησης των ωκεανών και των θαλασσών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την εξασφάλιση ασφαλών προστατευμένων και καθαρών θαλασσών και ωκεανών, που υπόκεινται σε βιώσιμη διαχείριση.

Σίμος ΚεδίκογλουΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συστήνεται,systinetai