ΣΥΡΙΖΑ: Πορφυρογέννητος γόνος ο Μητσοτάκης-Μας επιβεβαιώνει αν απορρίψει την τροπολογία

Επίθεση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί «αριστερών του χαβιαριού» εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ τον προκάλεσαν να ψηφίσει την τροπολογία που κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο Market Pass απευθύνθηκε και στους «αριστερούς του χαβιαριού» «αριστερούς του χαβιαριού» που ενοχλήθηκαν καθώς

όπως είπε θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται.

Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική» ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγαν και οι «φιλελεύθεροι πολυτελείας» στους οποίους απάντησε ότι «είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία».

Σε απάντησή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ως πορφυρογέννητος γόνος, δεν νιώθει στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, και δεν έχει ιδέα πώς μπορεί να βγάζουν το μήνα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θέλει λοιπόν θράσος να μιλά για αριστερά του χαβιαριού.

Aφού για 15 μήνες κάνει πλάτη στην αισχροκέρδεια και υλοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε να δώσει κουπόνια 20 ευρώ για τρόφιμα, ενώ την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα για τις νέες ανατιμήσεις στην αγορά, για τις νέες αυξήσεις 29% που έρχονται το Γενάρη στα τιμολόγια του ρεύματος.

Aν ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει μετανιώσει και θέλει πραγματικά να στηρίξει ουσιαστικά αδύναμους και μεσαία τάξη και να μειώσει τις τιμές στην αγορά, δεν έχει παρά να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Aν την απορρίψει, απλά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η λεηλασία έχει την υπογραφή του και πως θεωρεί τους πολίτες κορόιδα».

ΣΥΡΙΖΑΜητσοτακηςτροπολογίαΦΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα