Συνελήφθη διακινητής που έκρυβε 10 μετανάστες σε φορτηγό στη Χίο

Στη σύλληψη ενός 42χρονου Έλληνα προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου την Πέμπτη, μετά από έλεγχο που έγινε στο φορτηγό του, όπου και εντοπίστηκαν κρυμμένοι 10 μετανάστες και μια βαλίτσα με 5.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο λιμένα της Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο προερχόταν

από λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος «ως οδηγός Φ/Γ οχήματος κλειστού τύπου μετέφερε επιμελώς κρυμμένους εντός του οχήματος, δέκα αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Επίσης εντός του οχήματος εντοπίστηκε βαλίτσα με το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, η οποία άνηκε στον ημεδαπό οδηγό».

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου κατάσχεσε το φορτηγό όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και πέντε χιλιάδες πεντακόσια (€5.500) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου.

μεταναστευτικόΛιμενικόΜυτιλήνη
Keywords
Τυχαία Θέματα