Συνεχίζουν να μειώνονται οι ελλείψεις υλικών στη γερμανική μεταποίηση

12:24 2/2/2024 - Πηγή: Reporter

Οι ελλείψεις υλικών στη γερμανική μεταποίηση συνεχίζουν να μειώνονται, τον Ιανουάριο, το 12,5% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ελλείψεις, από 18,2% τον Οκτώβριο.

«Προς το παρόν, οι επιθέσεις στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα δεν επηρεάζουν την κατάσταση εφοδιασμού πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων», αναφέρει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo.

«Ωστόσο, δεδομένου του μήκους των διαδρομών μεταφοράς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η κατάσταση να επιδεινωθεί τους

επόμενους μήνες.

Οι σιδηροδρομικές απεργίες στη Γερμανία θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε συμφόρηση για ορισμένες εταιρείες», προσθέτει ο Wohlrabe.

Σύμφωνα με το Ifo Institute, ο κλάδος με τις περισσότερες εταιρείες που ανέφεραν εμπλοκές στον εφοδιασμό εξακολουθούσε να είναι ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και το ποσοστό μειώθηκε στο 26%, από 36,8% τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικού εξοπλισμού και των κατασκευαστών μηχανημάτων και εξοπλισμού είναι 18,9% το καθένα.

Τέλος, για την πλειονότητα των κλάδων, το ποσοστό είναι κάτω του 10%. Σε αρκετούς κλάδους δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εταιρείες που να αναφέρουν ελλείψεις: στην κατασκευή ποτών (0%), στα τρόφιμα (1,2%), στο χαρτί (1,1%) και στην κατασκευή βασικών μετάλλων (1,6%).

#ελλείψεις_υλικών #Γερμανία #μεταποίηση_ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
synechizoun-na-meionontai-oi-elleipseis-ylikon-sti-germaniki-metapoiisi.htm
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζουν,synechizoun