Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν για τα σιτηρά: Ανοικτή σε συνομιλίες η Ρωσία

14:57 4/9/2023 - Πηγή: Reporter

«Ανοικτός σε συνομιλίες» για τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών, από την οποία η Μόσχα αποχώρησε τον Ιούνιο, δήλωσε πως είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γνωρίζω ότι έχετε την πρόθεση να θέσετε το ζήτημα της συμφωνίας για τα σιτηρά. Είμαστε ανοικτοί σε συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν προανήγγειλε κατά την άφιξή του στο Σότσι ότι θα προχωρήσει σε μία «πολύ σημαντική» ανακοίνωση για την εξαγωγή των σιτηρών μετά την συνάντησή του με τον Πούτιν.

«Πιστεύω

ότι το μήνυμα που θα στείλουμε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα ακολουθήσει τις συνομιλίες μας θα είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο, ειδικά για τις αφρικανικές αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας προσερχόμενος στη συνάντηση του Σότσι.

Η συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου, με στόχο να τον πείσει να επιστρέψει στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία, η οποία συνέβαλε στην ανακούφιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Ρωσία εγκατέλειψε τη συμφωνία τον Ιούλιο -ένα χρόνο μετά την επίτευξή της με διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας και εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το ότι οι δικές της εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων αντιμετώπιζαν εμπόδια, καθώς και για το ότι δεν έφταναν αρκετά ουκρανικά σιτηρά σε χώρες που τα είχαν ανάγκη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΙΤΗΡΑΒλαντιμιρ ΠούτινΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΡΩΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
synantisi-poutin-erntogan-gia-ta-sitira-anoikti-se-synomilies-i-rosia.htm
Τυχαία Θέματα