«Συναγερμός» στην Αττική: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι

23:53 5/8/2021 - Πηγή: Reporter

Εντολή δόθηκε για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο δόθηκε στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης (5/8), όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η φωτιά πέρασε από τις Αφίδνες απέναντι στο Καπανδρίτι. Προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι, θα εκκενωθούν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιος Στέφανος για να είμαστε έτοιμοι να μην έχουμε προβλήματα» τόνισε ο κ. Πατούλης, μιλώντας στο Mega.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πλέον σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων από το Καπανδρίτι

με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να το περιορίσουν.

Λίγο μετά τις 23.00 εστάλη σχετική επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423378793222361095}

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 22.00 το πύρινο μέτωπο πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας (Αφίδνες) και πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου ανάμεσα σε Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο.

Νωρίτερα η πύρινη λαίλαπα πέρασε από Δροσοπηγή, Αφίδνες, Κοσμοθέα (περιοχή στα Κιούρκα) καίγοντας σπίτια και περιουσίες, ενώ λίγο μετά τις 20.30 πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες.

ΔροσοπηγήΚαπανδρίτιΓιώργος ΠατούληςΠολυδένδρι
Keywords
Τυχαία Θέματα