Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό στον Άγιο Στέφανο

22:50 5/8/2021 - Πηγή: Reporter

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στη Βόρεια Αττική. Το εφιαλτικό σενάριο έγινε πραγματικότητα και η μεγάλη φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών που έδωσαν τιτάνια «μάχη» για να μην περάσει η φωτιά την Εθνική οδό, το εφιαλτικό σενάριο έγινε πραγματικότητα και οι φλόγες κατευθύνονται προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι, όπου δημιουργούνται άλλα μικρότερα μέτωπα.

Ο αέρας έχει επίσης δυναμώσει, με αποτέλεσμα η φωτιά να «πηδά» συνεχώς απέναντι

από διαφορετικά σημεία, καθιστώντας αδύνατη την αντιμετώπισή της.

Νωρίτερα η φωτιά βρισκόταν πολύ κοντά στη Δροσοπηγή, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού, καθώς και του Κρυονερίου.

Σημειώνεται πως μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Προς το παρόν έχουν αναφερθεί πέντε τραυματίες με εγκαύματα οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Άγιος ΣτέφανοςΚαπανδρίτιΠυρκαγιέςΒόρεια Αττική
Keywords
Τυχαία Θέματα